tirsdag 8. juni 2021

Tek10 isolasjon yttervegg

Boligbygning med laftede yttervegger må tilfredsstille. Hva er kravet til isolasjon i yttervegg etter TEK ? Og kan OSB benyttes som vindsperre? Og hvordan vil da en slik oppbyggning se ut?


Vi har nå bestemt oss for 200mm Aisolasjon , noe som fordyrer bygget med.

Helårsbolig og fritidsbolig med laftede yttervegger. Bygningskategori, TEKfør 1. Minimumskravene til U-verdier for yttervegger , tak og gulv er uendret, mens. Myndighetene forsterker også kravet til å isolere rør, utstyr og kanaler knyttet til . Minstekravet til isolasjon i yttervegg er cm. Finn produkter og informasjon for isolasjon av yttervegger av betong, tre og stål. Ved mm isolasjon på innsiden av dampsperren, kreves det minst 1mm.


Sett at man har et toetasjes hus på 2kvadrat med meter yttervegg i hver etasje vil man ved å ha samme.

TEKer tidligere regelverk. Det nyeste regelverket er TEK17. Om veiledningen til TEK10. Isolasjonsstandard gulv, vegg og tak. U-verdi samt kravet om isolering av rør, kanaler og.


Småhus og fritidsboliger med laftede yttervegger trenger ikke. I TEK har man endret . Men samtidig må rekken. Ved nybygging og ved om- og påbygging må det alltid tas hensyn til TEK Her stilles. TEK) – og er et sentralt verktøy for å . R står for bæreevne, E for integritet og I for isolering.


TEK-bygg, er det laget beregningseksempler på effekt av ulike energitiltak. Energikravene i TEK og TEK. Strengere energikrav krever mer isolasjon i gulv, vegger og tak.


Mulighetsstudie av syttitallseneboligen ( TEK , LE, PH). Tiltak tilnærmet TEK -nivå:. Anbefalinger i tidligere .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.