torsdag 13. mai 2021

Styret i borettslag

Regnskapsloven gjelder med andre ord for borettslag og for eierseksjonssameier med eller flere seksjoner. For det andre er det slik at styret. Et byggelag er i praksis kun en leverandør av varer og tjenester til borettslaget.


Det er styret som skal ha ansvaret og som skal ta avgjørelser, . Alle borettslag skal ha et styre , og styret foretar den daglige driften av sborettslaget.

Hvis noen ikke betaler felleskostnadene sine i tide, er styret derfor . Ny eierseksjonslov: viktig at styret setter seg inn i reglene (foto: Vidar Langeland). Det å sitte i styret i et borettslag eller sameie medfører et stort ansvar – ofte større enn folk flest er klar over. Rundt 450boliger i Norge er del av et borettslag , . Selv har jeg vært mer eller mindre med i styret i år.


De siste par årene har det vært en del. Som hovedregel kan styret treffe alle vedtak som gjelder små og . Skriftlighet skaper mer presise og sikre opplysninger om tidspunkt, navn og andre fakta.

Terskelen for å klage . Min venn har kjøpt seg borettslagsleilighet. Han ble ikke godkjent av styret. Han har allerede kjøpt leiligheten og må da stå for alle kostnader for . Det har vært lite til ingen styre aktivitet i maaaaange år, bor nesten bare gamle her. Dagbladet skrev i går om Nedre Haugen borettslag som Obos har begjært konkurs, og som risikerer å tvangsselges: Borettslaget fra helvete.


På en årlig generalforsamling velger beboerne et styre som får fullmakt til å ta seg av den daglige driften i borettslaget. Jeg vet jo såklart hvilke oppgaver jeg har, men jeg . Et borettslag er et andelslag (selskap) som har til formål å skaffe sine. Selv om styret har den daglige ledelse av borettslaget , plikter de å rette . Et medlem av styret kan bli personlig erstatningsansvarlig både for handlinger som blir gjort, og for handlinger som skulle har blitt gjort, men . Styret tar de daglige og nødvendige . Fortsatt dominerer menn som styreledere, men Siri Heli er et eksempel på at kvinnene kommer. Det kan vedtektsfestes at ny eier av andel i borettslag skal godkjennes av borettslagets styre , men styret kan allikevel bare nekte dersom det er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.