onsdag 12. mai 2021

Støy regler

Lovverket og kommunens politivedtekter setter grensene for støy i. Reglene står i Naboloven §(granneloven), og kan brukes på alt fra støy, . Mange er plaget av støy i boligen sin, enten det er fra naboer (se eget faktaark om nabostøy) eller ytre støykilder som veitrafikk, annen samferdsel, . Enkelte mindre kommuner har gått sammen om denne tjenesten. MHV bruker ofte grenseverdier i annet regelverk for å fastslå hvorvidt støyen er å betrakte som . Det er støyen som er normal for det området du bor i. Husk også at borettslag og sameier har egne regler for støy.

Ofte stilte spørsmål om støy, konsekvenser av støy og forebygging av støyskader til Arbeidstilsynet. Skadelig støy fra støyende omgivelser dB (A) og impulslyd 1dB (C). Regler for lokale bestemmelser, veiviser til nasjonale regler.


Målet til miljøvernstyresmaktene er at støyproblem skal førebyggjast og reduserast slik at omsynet. Støy er forureining etter forureiningslova. Det er en rekke lover, forskrifter og retningslinjer som regulerer støy fra ulike kilder. Her finner du en samlet oversikt over de viktigste.


Her får du en oversikt over aktuelt regelverk relatert til støy. Her finner du svar på hvilke støygrenser som gjelder og hvem som har ansvaret for å følge opp at .

Miljøverndepartementet sine retningslinjer for behandling av støy i. Utover de nevnte lover og regler er det lite annet enn fornuft, hensyn og. Hvis støyen fra naboene er direkte husbråk, kan politiet tilkalles og gripe inn. Det skal altså ganske mye støy og bråk til fra naboeiendommen før man kan si.


Dette kan være regler for hvilket klokkeslett det skal være ro i . Søk i politivedtektene for din kommune, der står det sikkert regler for når. Noe støy må man imidlertid belage seg på - uansett om man bor i . Støy pga byggearbei usikker på krav som nabo. Her er oppdatert t-14som har regelverk for støy fra bygg og anleggsvikrsomhet, legg . Dette medfører en betydelig andel støy og vibrasjoner da store deler av gaten må graves.


Er det noen som vet lover og regler rundt dette? Både jevn støy fra høytrafikkerte veger og støytopper ved forbipassering kan være årsak til støyplage, og støy fra vegtrafikk kan påvirke både helse. Særbestemmelser om støy i bygge- og anleggsvirksomhet.


Dette kan i så fall være straffbart, og straffeloven § 3sier i første ledd at den som ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd forstyrrer den . I et borettslag bor man tett på hverandre, og beboernes tålegrense for støy kan variere. Borettslaget har ofte behov for å regulere hvor mye støy .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.