fredag 5. mars 2021

U verdi glass

Enova anbefaler trelags lavenergivinduer med U-verdi eller lavere. U-verdien (W/m2K) angir hvor god varmeisolasjonen er. Glassfasader kan nå utføres med energisparende produkter som tilfredsstiller de nye byggeforskriftene.

Vi snakker her om U-verdier på W/m2K og helt ned . U-verdien er et mål på hvor god varmeisolsjonen er i en vegg eller et vindu. Vindu med vareramme, to vanlige glass: 4-6.

W/(m²K), tolags-glass har typisk U-verdi på W/(m²K) til W/(m²K), mens et trelagsvindu fylt med edelgass og med isolert karm kan ha U-verdi rundt 7 . U-verdien til eldre vinduer: tom 1965: Enkelt vanlig glass i ramme: U-verdi: – 0. Tolags iolerglass, vanlig glass: U-verdi: – 3. U-verdi for glass/vindu/dør inkludert karm/ramme multiplisert med andel vindus- og dørareal av bygningens oppvarmede BRA skal være mindre enn 24 . Mange oppgir dessuten bare u-verdien på glasset, ikke på hele vinduet, siden det er mye lettere å oppnå lav u-verdi på glasset enn på hele . Du har kanskje hørt begrepet U-verdi, men vet du hva det betyr? Valg av glass til boligen er ikke en krystallklar affære.

Vinduer med lav u-verdi kan både hjelpe miljøet og spare deg for mye penger. Her kan du lese mer om u-verdi og energiegenskaper til vinduer. Våre energieffektive produkter gjør det enklere å velge den løsningen som passer deg.


Våre produkter kommer med både og 3-lags glass, og du kan . Ofte måles U-verdien for hele vinduskonstruksjonen med kombinasjonen glass, arm og ramme. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolerer vinduet. Vi bor i et gammelt hus fra 193 med originale vinduer. De er smårutete, med enkelt glass og doble, dvs.


Vinduer og dørers gjennomsnittlige U-verdi skal etter 1. Johnsen Glass Vindusfabrikk AS har nå utviklet et eget energivindu som . U-verdi er et tall som beskriver varmetapet i en bygningsdel, som et vindu eller en dør. Jo mer energi som går tapt per kvadratmeter, jo høyere U-verdi. Unntaket for yrkesbygg når det gjelder vinduers U-verdi, som skulle ta hensyn til. Revidering av U-verdikrav for vinduer og glassfelt. Aluminiumsprofiler fra våre systemleverandører er markedsledende på lave U-verdier, målt over profil tverrsnittet.


Det finnes flere typer avstandslister og ulike typer isolasjonsgass (vanligvis argon) mellom glassene, som i kombinasjoner gir ulik isolasjonsverdi (U-verdi) på . Vinduer med lavere U-verdi er mer miljøvennlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.