fredag 5. mars 2021

Støping av plate

Støp av betong plate Murbygg betongbygg husbygg trebygg tilbygg restaurerebygg fine bygg. Håper det er noen med erfaringer fra forskaling,armering og støping av såle/gulv her inne som kan gi meg noen tilbakemeldinger og tips. Før betongbilen kommer, må du gjøre klar armering og glidesjikt.

Skal du ha gulvvarme, kan det legges i nå. Det er enkelt å støpe sitt eget gulv, særlig med Dønn Armert betong. Ringmuren kan forskales med tradisjonell bordforskaling, plater, elementforskaling eller . En fuktig, gjerne regnfull dag med 10-grader er perfekt for støping av plate, selv om mye regn den første timen eller to kan føre til utvasking og ru/skadet .

Såle og ringmur støpes først, for deretter å støpe gulvet med fall inne mellom. Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. Underlaget må ha et toppsjikt med drenerende masser og være godt komprimert, og ved fare . Her kommer en lite oppdatering på hva som har skjedd på tomta den siste uka. Det er fortsatt bra med tid før huset blir . Disse bør brukes når det gjelder plate på mark.


Til plate brukes en ringmur som fylles med stabil masse (sand). Betonggulvet støpes på et isolasjonslag av polystyren (EPS eller XPS). Isolasjonen er da i forkant lagt på et avrettet drenerende underlag.

Også i en mindre plate på mark kan armering sløyfes hvis sidene ikke er over 1–5. Jeg har nylig kjøpt meg en dobbelgarasje og planlegger å støpe gulv der til. Støpte plate i sommer (i underkant av 50m2), ble pusset med . DE KOMPLETTE LØSNINGENE FOR PLATE PÅ MARK. Søylefundamenter settes ut og støpes sammen med sålen, vange i fundamentforskalingen skjæres ut i . Platen til hytten skal vi støpe i første ferieuken vår – uke 30. Vi er blitt anbefalt å benytte Sundolitt L-ementer, og så støpe både ringmur og plate . Støping av plate på isolert ringmur med radonsperre, Digeråsen.


Isolert ringmur med RS-element er støpt og klargjort for VVS Støpte vanger til veranda støping . Andreassen har gitt Arne Møller Maskin AS en positiv omtale for oppdraget Drenering og støping av plate på mark og støttemur. Støping av plate og pussing i øsende regn! Max uheldig med været når vi skulle ha Fron Betong til å pusse gulv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.