fredag 19. februar 2021

Standard innerdør mål

Måltabeller for Innerdører. I disse tabellene finner du våre standard mål på både dørblad og dør med karm. Skal du skifte innerdører? Det er som oftest gjort på få timer å skifte dører i et hus.


Hvis hengslene du har fra før er av type snap-in, kan du la karm og listverk være urørt. Forutsetningen er at dørbladet har standard .

De vanligste modulmålene for innerdører er 7x2 8xog 9x21. I tabellen nedenfor finner du de eksakte målene for både disse og mange andre størrelser. Legg merke til at modulmålene avviker om du velger en pardør der dørbladene er like store. Nesten alle ADVANCE-LINE innerdører (unntatt Compact) . I Norge har vi forskjellig standardmål når det gjelder dører og de blir ofte kalt modulmål. For ytterdør er modulene oftest i bredde eller og høyde eller 21.


En dør kan for eksempel ha størrelse 9x2 . Dører lages normalt på standard modulmål.

Dette tilsvarer 89x209cm målt utvendig på karmen. Hullet i veggen bør da være 91x210cm. Faktisk bredde mellom karmene er 806mm. De fleste innerdører kan enkelt byttes uten å bytte karm. Les også: Husk å bruke spesialmaling når du skal male dør og vindu.


Størrelsen måles ut fra et modulmål. Dette gjøres i modulmål, som er et begrep på størrelse brukt av produsenter og utførende. Modulmålet angir størrelsen på . Eksempel dør med utvendig karmmål: bredde 99cm x høyde 209cm = modulmål 10x21.


Standard produksjonsyttermål går f. Skyvedør karm hvit 96X2- Pocket. Tilgjengelig i butikker. I dag er minimumskravet til en dør meter og centimeter høyt. Kravene i forskrift er minimumskrav, og i dette tilfellet basert på normerte mål på brukere. Regner med at det er standarder til dette.


Utvendig mål på karmen til 90-dør er hvis jeg ikke husker feil 8mm, for 80-dør 7mm etc. Hvordan er innerdører bygget opp og hva er forskjellen på de forskjellige variantene?

Hvordan måler man en innerdør og hva er en standard dør? Mål døren og samsvarer dette med listen, er døren i standard mål. Vi produserer også dører på spesialmål ! Våre dører leveres i ulike konstruksjoner og med ulike overflater. Vi bruker som standard NCS-systemet, men kan selvsagt også lage farger i RAL og Jotun.


Merk at dette ikke angir dørens størrelse, men størrelsen på hullet i veggen som den nye karmen skal settes inn i. Innerdører med standard modulmål leveres på kortere tid enn dører med spesialmål. Om du skal finne en rimelig standarddør , må innerdørene passe til disse målene. Det aller vanligste er 90x210. Dette var også vanlig på midten av 70-tallet, så det er absolutt håp.


Hengsler er ikke standard. Bestillingsvare dør kan produserast med kompaktlaminat omgitt av dei majestetiske. Vårt mål er å tilby dører og andre byggevarer av god kvalitet til rett pris. I dette kjellerrommet skal det monteres en dør, men dørhullet passer ikke til noen standardmål. This clip required Adobe Flash . Vi må bytte innerdører og karmene rundt.


Målte selve døra til 2x cm. Hunden til leieboern har klort og bitt både i selve døra og karmen. Så skulle undersøke om dette var standardstørrelse da blir det gjerne billigere å bytte ut, men det blir det kanskje ikke likevel. Moderne og elegant design.


Mål på dører angis som modulmål (M), karmyttermål (KYM) eller dørbladmål. Målet angis i hele desimeter. Karmyttermål angir dørens størrelse inklusive karm, i millimeter. Dørbladmål er dørbladets eksakte mål, uten .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.