tirsdag 19. januar 2021

Reparere gammel grunnmur

Har et hus med eldre sparesteinsgrunnmur fra tallet hvor pussen har sluppet . Er i gang med å renovere en gammelt uthus fra 1930-tallet. Skjemmende sprekker i grunnmuren kan man ofte reparere selv. Fjern alt løst fra muren, støv, mose, gammel puss osv. Hei, VI har en gammel hytte, hvor grunnmuren har begynt å sprekke, og må fikses.


Jeg vet d er vanskelig å si en pris ut av det blå slik, men er . Murmaling er en slagregnstett, diffusjonsåpen maling til overflatebehandling av mur og betong.

Skifte av grunnmur - posted in Hus, hage og oppussing: Vi har et hus der. Vi ser for oss at huset må jekkes opp, gammel mur fjernes og ny . Murspussen er et beskyttende lag mørtel som skal sikre den nederste delen av huset en lang levetid. Grunnmuren er utsatt slik at den må repareres jevnlig.


Faller pussen av veggen eller grunnmuren på et enkelt ste er det ingen katastrofe. Du kan enkelt redde pussen hvis du griper inn i tide. Ved reparasjoner ved utvendige hjørner av vegg og grunnmur, brukes en plate eller en plankestump å sparkle mot, for å få et rett hjørne.


Grunnmuren har sprukket, veggene buer innover, og i gulvet er det helsefarlig muggsopp. De har undersøkt hvor dyrt det vil bli å reparere hele huset. Hey'di Mur og Pussmørtel KC50/er laget av hydratkalk, sement, gradert sand og tilsetningsstoffer og benyttes til muring og pussing inne og ute på vegger av . Husets grunnmur er malt med en maling som flasser av.


Jeg har lest at ved reparasjon, kan lønne seg å bruke en kalk-sement puss (f.eks. KC50/50) . Muren har sklidd ut og må settes på plass igjen. Til reparasjoner av denne typen finnes det ferdige tørre blandinger, som bare skal tilsettes vann og. Men, når det gjelder grunnmur må du også reparere eventuelle skader i. Reparer sprekker i muren før du maler, ellers kan du risikere at de . Vi er liksom vant med at grunnmuren er problematisk.


Mange regner med å måtte flikke og reparere skader hvert eller annen hvert år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.