mandag 11. januar 2021

Radonmåling utleie

Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Har du ikke målt radon og gjort utbedringer innen 1. Men noen kan slippe unna! Vi oppfordrer dem som leier hos private om å etterspørre radonmålinger hos utleier. Hvis det ikke er gjort og utleier heller ikke har til hensikt å .

Radon er en radioaktiv gass som dannes naturlig i grunnen. Mengden radon i grunnen avhenger av hvor i landet man bor, slik at enkelte områder er mer u. Utleier må sørge for å få utført en radonmåling. Kravet til radonmåling gjelder også for leieforhold som ble inngått før 1. Leier du ut, eller har planer om å leie ut bolig?


Bare en radonmåling kan avsløre om en utleiebolig har et radonproblem. For å finne radonnivået i en utleiebolig, må du som utleier sørge for å få utført en .

Hvilket ansvar har du som utleier når det gjelder radonnivåene i boligen du leier ut. Kort fortalt har du et stort ansvar, les mer om radonmåling. Fikk forespørsel fra leietaker før de flyttet inn om Radon måling. Merk deg også at du er lovpålagt å måle Radon dersom du driver utleie. Huseier må fortsatt dokumentere radonnivåer under grenseverdien.


Før jul kom en pressemelding fra regjeringen etter høring av forslag til . Alle som bor i enebolig, rekkehus og de laveste etasjene i flermannsbolig bør sjekke boligen sin for radongass. Målesesongen starter fra . Alle som leier ut bolig må nå måle radon , og dersom målingene viser for høye nivåer har utleier selv ansvaret for å utbedre dette. Det har kommet nye regler om radonmåling av utleieboliger.


I kjelleren har ekteparet en hybel og en leilighet til utleie. De gjennomførte radonmålingen etter at de fant ut det vår pålagt med radonmåling i . Gå til forum Bolig: Kjøp, Salg og Utleie. Har lest på Statens strålevern at det er krav til radonmåling av utleieenheten?


Vanlige radonkilderForekomst av radon i FredrikstadHelserisikoForskrift og anbefalingerMåling av radon i hjemmet Måling av radon i drikkevannetTiltak mot.

Sporfilm radonmåler for enkel langtids radonmåling i boliger og arbeidsplasser. Les mer om krav til radon i utleieboliger på Statens strålevern sine sider. Dersom målingene viser for høye nivåer i en utleiebolig, har utleier ansvaret for å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.