fredag 4. desember 2020

Tiltak radon

Tiltak mot for høye verdier kan gjøres enkelt og rimelig, men ha stor. Kathrine Holth Schaathun. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Alle nye hus skal bygges med sikkerhet mot inntrengning av radon.


I eksisterende hus kan enkle tiltak i mange tilfeller redusere konsentrasjonen av radon.

Les hva du kan gjøre for å redusere radonkonsentrasjonen i boligen din. Har du fått påvist radon er det to ting som er viktig. Det å fastslå riktig tiltak og det å komme i gang på et tidlig tidspunkt. Dette fordi radon er svært helseskadelig. Enkle tiltak mot radon.


Norge er blant de land i verden med høyest gjennomsnittlig konsentrasjonen av radon i inneluft. Her i landet anslås radon å forårsake rundt . I mange tilfeller er det enkle tiltak som skal til for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.

Men dersom det ikke hjelper med noen enkle . Det er anslått at radon i norske boliger forårsaker rundt 3tilfeller av lungekreft hvert år. Derfor anbefaler Statens Strålevern alle å måle . Typiske spørsmål og svar om radon. Om hva radon er og hvordan vi måler og forebygger radonproblem i bygg. Statens strålevern anbefaler at det gjennomføres tiltak for å få ned . At radon er farlig og må fjernes får du stadig høre, men hvem som skal.


Prosjektering og utførelse av radontiltak i boliger, arbeidsplasser og offentlige bygg. Produkter for radonsikring og tiltak mot radon. Under rette forutsetninger og rikitg dimensjonert kan . Radon - tiltak mot radongass.


Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger. Anvisningen beskriver også metoder . Dersom radonnivåene er innenfor Strålevernets anbefalinger for radon , er de forsvarlige. Dersom de er uforsvarlige, må du gjøre radonreduserende tiltak.


Høye konsentrasjoner av radon innendørs kan være en medvirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.