fredag 18. desember 2020

Soner på bad

Vedrørende krav som stiller i de forksjellige soner, beskyttelse mot vann og støv, henvises det til gjeldende . Område 3(utenfor soner): 120cm eller mer fra dusjhode. For installasjon av elkraft i bad er det krav til Område i henhold til NEK 400:20avsnitt 701.

I Våtromsnormen får du en oversikt over de ulike våtromssoner et bad er delt inn i, og hva som er tillatt i de ulike sonene. Ved bruk av belysning på bad stilles det helt spesielle krav i forbindelse med. Baderommet er delt inn i forskjellige ”soner” ut fra hvor badekar/dusj er plassert.


På bad med takhøyde over 2kan man montere 230V downlight, hva.

I sone som dette inne i dusjen rett under 2cm er det i NEK 400 . Baderommet deles opp i ulike soner for hvilken IP-grad som behøves i forhold til risikoen for vanninntrengning. Hvordan plassere LED-downlights på bad og våtrom. IP-klassifisering som finnes i de forskjellgei sonene.


Jeg skal sette opp en håndkletørker på et nytt bad.

Belysning baderom og IP-soner - Skjermbilde 2012-08-kl. Ved valg av lysarmaturer for badet er det meget viktig at disse er tilpasset og godkjent for bruk i våtrom. Belysning på badet er noe som bør planlegges godt. Baderommet er inndelt i ulike soner alt etter vannbelastningen.


Skal dere ha vaskemaskin eller tørketrommel på badet, skal disse være plassert utenfor sone og 2. Dette gjelder også stikkontakten for disse. I visse områder i baderom er kravet til kapsling IP X4. På bad og andre våtrom er kravene avhengig av hvilken sone lampen skal monteres i. Bad i institusjoner og hoteller og våtrom med tilsvarende vannpåkjenning omfattes . Eller kanskje et bad som er så svak belysning på at du ikke klarer å sminke deg. Sone er resten av badet, hvor det ofte er mye fuktighet i luften, selv om det . NKerfarer at det har oppstått uklarhet vedr.


Derfor stilles det spesielle krav til lamper som skal brukes på badet. Alt etter hvor i baderommet en lampe skal .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.