torsdag 3. desember 2020

Skifertak leggeanvisning

Leggeanvisning takskifer: Stoneart gir deg tips om festemateriell, lekting og beslag. Videoen under viser rehabilitering av en hytte og legging av skifertak. Nederste lekteravstand må være tilpasset etter rems og takrenne.

Tabellen gjelder både lapp - skifer og rektangulær - skifer. Det anbefales minst grader fall på steder med moderate værpåkjenninger og minst grader på steder med STORE værpåkjenninger. Dekket med skifer er det vedlikeholdsfritt, og med sin enestående kvalitet er det få bygningsmaterialer som er mer gjenbrukt enn Altaskifer.


Det nyttes varmeforsinket skiferstift eller skruer i lengde tilpasset steintykkelsen og lekterdimensjon.

KAMI renovering ovenpå eksisterende skifer tak og plan eternitt. Denne leggeanvisningen gjelder for Lafarge Tekkin sine KAMI. En prat med fagfolk kan være til stor nytte.


Stoneart har lang erfaring med takskifer. Vi har samarbeidspartnere på taktekking .

Sjekk imidlertid leggeanvisning for takleggingen som skal benyttes ang. Dette vil hindra snosmelting og ising i taktot og renne, og gir drenering av kondens og event. Voss Skiferbrudd AS - ei tradisjonsrik skiferbedrift på Voss. Vossaskifer er mest kjent som takskifer, men vert og nytta til andre skiferprodukt som flis, ovnsheller, . Se våre leggeanvisninger for granitt brostein, heller, kantstein og mur.


Taket er husets femte og viktigste fasade. Historisk har skifertak lange tradisjoner, og er det første kjente bruksområdet av et visst omfang. TLS L-T-I Skifertak uten opplekting innf. Tegl, beTong og skifer(Typegodkjenningsnr. 89/92).


Se forøvrig leggeanvisning til takpannen. Skifer produseres vesentlig i helformater. Skiferheller anvendes særlig som markbelegninger, belegg på terrasser, trapper og murer.


Vedlikehold: På samme måte som for takstein må sprukken skifer skiftes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.