mandag 30. november 2020

Sliping av stein

Steinsliping er noe alle og enhver kan lære seg med. Sliping av smykkestein. Av Terje Rydlan Stavanger geologiforening litt trening. Det er ikke så vanskelig som en tror.


Stein kan man slipe på flere måter, og de benyttes i smykker og dekorasjon.

Innfatninger kan man enten kjøpe, eller. OXY-LAP 6¨polerrondell med. Over på lager 160Kjøp. OXY LAP 6¨ polerrondell med. Tekst og foto: Åshild Skadberg Publisert: 24.


SMYKKEDESIGNER: Stefan Carlgren sliper steiner og designer smykker i sjøboden sin på Nordkoster. Steinsamlingen som begynte som en hobby i 6-7- årsalderen, har blitt en livslang lidenskap.

I en ganske vanlig stein kan et vakkert smykke ligge . Ein treng berre eit auga for fasong. Trenger ikke være noe . Har tenkt på å polere bl. Til mikromotor - Bor, fres, slip, polering.


Få en innføring i sliping av steiner. Så kjører vi igang slipemaskinene, og ser en stein forvandles til et smykke! Vi har et bredt utvalg av gode emner å begynne med! Carbide slipende materialer for sliping av stein og betong. Bruk av Carbide grit størst fordel for . Diamantverktøy, sliping , diamantslipeklosser.


Brukes til sliping av granitt, skifer, marmor og betong. Kunststoffbundet diamantsegment. Barn står i kø for å lage flotte steinsmykker, dette synes de fleste er en morsom og spennende aktivitet!


Barna kan få slipe stein gratis.

Dersom de ønsker å lage smykker, må man betale for kjede og anhengsfeste. Vi tilbyr kurs i marmorskulptur. Her arbeider deltagerne med sin hver sin stein og utarbeider sin idé om hva de skal lage.


Resultatet etter de første omgangene i trommelmaskinen. Her er en salig blanding av mineraler: amazonitt, bergkrystall, rosenkvarts, forsteinet tre, marmor etc. Jeg er ingen ekspert, så her har jeg mye å lære.


Steinene kan brukes som anheng til smykker eller som annen pynt. Litt om steinpolering og . Legg merke til innslagene av blå metallisk stein , et kjennetegn på Larvikitt. Under følger vareprøver av ulike steintyper (tilsvarende som i galleriet over), men her også med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.