onsdag 25. november 2020

Royalimpregnert kledning

Royalimpregnert kledning er på grunn av royalbehandlingen en såkalt vedlikeholdsvennlig kledning. Det betyr at kledningen i utgangspunktet ikke trenger annet vedlikehold enn vasking med hageslangen. Moelven leverer HEFTIG kledning behandlet med Royal linoljebasert trebeskyttelses middel.


Som råstoff benyttes trykkimpregnert (CUimpregnert) furu. Under royalprosessen presses oljen inntil mm inn i treverket.

Linoljen bidrar til å mette treoverflaten, og gir en delvis vannavstøtende overflate som er mindre utsatt for . Alvdal Royal kledning er en royalimpregnert kledning for deg som ønsker en fasade med liv, struktur og fargespill som endres over tid. Dette gir vakkert og stabilt materiale med lang levetid og mindre behov for vedlikehold. Se også vår kledningstester som gir deg muligheten til å visualisere hvordan ulike typer kledning og farger fremstår på vegg. For leggeanvisning se Byggforsk Det bør brukes rustfrie Aeller syrefaste Afestemidler. Terrassebord er utsatt for langt større slitasje enn kledning , og for å friske opp fargen anbefales etteroljing etter år.


Treet leveres i seks fargetoner: Nordisk sort, Tjærebrun, Låverø Leirgrå, Okergul og Værgrå (upigmentert).

Det upigmenterte treet vil over tid få en mer grå farge, fordi det ikke er noen UV-beskyttelse i oljen som brukes. Vi gjør oppmerksom på at dette er transparente farger og at fargen kan variere fra produksjon til . FDV-DOKUMENTASJON ROYALIMPREGNERT KLEDNING. Kledning produseres av høvlet trevirke av furu og med uhøvlet forside. Leveres i mange ulike varianter og profiler. I tillegg til å være trykkimpregnert med en CU- basert vannløselig saltimpregnering, blir kledning kokt i en prosessolje under . Hvordan kan jeg male royalimpregnert kledning med en heldekkende farge?


Jeg tenker ikke på beis, men maling eller dekkbeis. Kledning : Se utvendig kledning Royal imprignert trevirke blir levert i følgende farger: Brun, Grå, Sort, Gul, Rød og Upigmentert. Jeg har forhørt meg med diverse fagpersoner og fått svært sprikende svar. Jeg ønsker å male over royalimpregnert kledning slik at jeg får en heldekkende mørk grå farge.


Noen som vet om tilfeller hvor royalimpregnert kledning har blitt malt med dekkbeis eller maling? MøreRoyal er førsteklasses, ferdig behandlet trelast klar til bruk uten noen . Vedlikeholdsvennlig kledning. Sibirsk lerk, malmfuru, varmebehandlet tre, Superwood og Kebony er materialtyper som ikke trenger videre overflatebehandling.


Slike fasader vil få en sølvgrå finish over tid.

Alternativt kan en også gå vekk fra royal ved å skifte til andre farger. Da kan en bruke både olje- og vannbaserte malinger og beiser. Royal kledning og særlig terrasse uten fargepigment vil snarlig få en værgrå fargetone, og oljen i det ytterste laget vil også her slites gradvis vekk.


Imponerende formstabil kledning med minimal sprekking og kuving. Produseres i både gran og furu, og limes med vannfast konstruksjonslim. Bordkledningen leveres i fargene brun, rød . Kebony leverer ulike typer tresorter som er gjennomgått en keboneringsprosess som gjør det veldig motstandsdyktig mot sopp og råte. Det har et karakteristisk brunt ytre, og Kebony kan ved første øyekast minne om brun og upigmentert, royalimpregnert kledning. Etterhvert som tiden går vil brunfargen skifte til å bli sølvgrå.


FURU 19X1D-FALS 28° ROYAL BRUN. Velg butikk for å se prisen i ditt varehus. Tilgjengelig i en butikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.