fredag 13. november 2020

Radonsperre

Ved å legge en radonmembran fra Icopal i grunnen under bygget sikrer du deg enkelt mot farlig radongass. Se vår radonsperre her! Omlegg forsegles med Isola Radon Skjøtebånd.


Som en del av systemet leveres et komplett tilbehørsprogram med sikre og effektive detaljer for tetting rundt gjennomføringer og forsterkning av . Det er heller ikke lovpålagt at alle skal ha radonsperre. En lovendring et par år tilbake fastsatte at alle boliger som er bygget etter 1.

Den nye strålevernforskriften som trådte i kraft . Vi har systemer for både åpen flamme, varmluftsveis og tapede skjøter . Det er elementer som er viktig når radonsperre skal velges og monteres: 1. Velg et system som er testet og sertifisert. I nybygg med rom beregnet for varig opphold er det krav om å benytte radonsperre (TEK §13-5. Radon annet ledd bokstav a).


De kan installeres som en vanlig fuktsperre og får da også dennes funksjon i tillegg til radonsperre , eller den kan legges i grunnen. I alle tilfeller er det av største viktighet at alle skjøter og gjennom- føringer utføres på en slik måte at de blir lufttette og dermed . Elastisk og svært punkteringsresistent radonmembran med EVOH-sjikt til bruk i bruksgruppe B og C.

Membranen er kun mm tykk og er godkjent for ett-trinns tetting av skjøter med GLAVA Radontape. Transparent gulfarge som gjør at man har kontroll på overlapp i skjøtene. Instruksjonsfilm om praktisk utførelse av bygge- og ventilasjonstekniske tiltak mot radon. Bruk av radonsperre og radonbrønn er et smart og enkelt tiltak for å oppnå et sunt inneklima. Jackon har trygge, gjennomtenkte og dokumenterte løsninger for radonsikring.


Bygninger beregnet for varig opphold skal ha radonsperre mot grunnen. Les mer om radonsperre her. Den er svært dimensjonsstabil, noe som gjør den godt tilpasset nordisk klima med store temperaturvariasjoner. På oversiden skal radonsperren beskyttes med isolasjon og beskyttelsesplast eller annet glidesjikt.


INGEN KRAV TIL SERTIFISERING VED MONTERING. Lette løsninger for et bedre klima. JACKON RADONSPERRE SYSTEM.


Radonsperren må ikke skades av støt fra skarpe gjenstander, eller av . It consists of a special polyolefin blend forming a sheet approx. Våre taktekkere er sertifisert for montering av Protan Radonsafe som er en helsveiset radonsperre som gir er tett og trygg løsning. I Tromsø kommune er det stedvis høy konsentrasjon av radon og radonsperre er påkrevd. Hos MAXBO finner du radonsperrer som hindrer at radongass trenger inn i bygget.


Kjøp på nett eller i butikk.

Salget av radonsperrer stuper. Dette skjer til tross for at Norge har blant de høyeste konsentrasjonene av radon i inneluft i verden. Bruksgruppe B: Montering skjer på ferdig avrettet underlag sammen med isolasjon, og ført inn i konstruk sjonen f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.