torsdag 12. november 2020

Mur bak peis

Samtidlig som jeg maler veggene vil jeg gjøre noe med muren bak vedovnen. Nordpeis' brannmurer kan benyttes bak både peiser og ovner. Brannmur plate 30cm dybde hvit malt fra Nordpeis .

Denne veggen er i mur - og er pusset så den har en grov(t). Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Mur av teglstein av minst cm tykkelse (½-stein) som skal dekke eller erstatte trevegg eller annet brennbart materiale i de tilfeller hvor en alminnelig ovn, . Nå vil vi male muren bak peisovnen hvit, men den har sprukket så veldig flere steder.

Jeg har lyst å bytte farge på brannmuren bak peisovnen i stua. Eller hva med å bare freshe opp veggen bak peisen slik at det er ekstra hyggelig. Hei, Vi skal male peismuren i stua (helt pusset og glatt mur).


Noen som har en god løsning på hvordan man dekker en kjedelig, hvit mur. Tenker å ha noe som frisker opp litt, på muren bak vedovnen i.

Hvis du skal installere en ny peisovn, må du følge reglene. Pusset lett med sandpapir og malte den med vanlig murmaling etterpå,. Kan man bruke Heydi'en på mur (bak peis inne) som er malt fra før?


Kan man bruke vanlig veggmaling til å male en brannmur, altså en mur bak en. Jeg har nemlig lyst å male mursteinen rundt vedovnene og peisen vår hvit, . Uansett hvor effektiv ovn eller peis du har, så vil aktiv fyring som regel føre. Skal du male over en gammel pipe eller andre typer murflater, risikerer . Jeg har akkurat fjernet gammel tapet og endel løs puss fra brannmuren bak ovnen på stua.


Nå er det tid for å få det til å se pent ut igjen. Murvegg bak vedovn er ujevn etter at tidligere steiner ble fjernet. Det er også et hull inn til pipa som må tettes.


Fikk installert ny peis for ca år siden. Veggen bak og på siden har fått store sprekker i muren. Denne veggen er i mur - og er pusset så den har en grov(t) struktur/mønster.


Skifer kan benyttes både inne- og utendørs, til blant annet gulv, heller, peis- og fasadebekledning. Siden skifer er en naturlig bergart vil den gi en variert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.