onsdag 14. oktober 2020

Stige på tak

Jeg lurte på hvilke krav dere (feiere rundt-om i Norge) har til sikring på tak , Hvordan dere håndhever det og hvor dere hjemler dette? Dersom pipe feies fra taket er det i dag krav om at det skal monteres stigetrinn eller takstige opp til pipen for å sikre feieren adkomst. Hos MAXBO finner du et bredt utvalg av takstiger, trinn og stigesikring.


Kjøp på nett eller i butikk. Innfestningspakke må kjøpes i tillegg til stige. Velg riktig pakke i forhold til det taket stigen skal monteres.

For han må heit ut på kanten av taket og skulle hatt en stige som han kunne flytte med seg der oppe, en slik som man fester over mønet eller . Takstige - Godkjente Feietrinn Takstigen er et universalprodukt som passer til alle type tak. Takstigen kan på en enkel måte monteres på nye og eksisterende tak. Typegodkjente takstiger fra Midthaug i varmforzinket og pulverlakkert sort utførelse. Brannsjefen kan ikke pålegge feieren å feie der det ikke finnes godkjent stige , dette med bakgrunn i krav til sikkerhet for feierne.


Dette medfører allikevel ikke at. LOBAS takstiger skal - som LOBAS stigetrinn - sikre at feieren og andre kan ferdes trygt på taket. Avstandsstykker mot tak med maks.

Ved takvinkel under grader kan Welands takbro brukes som ” stige ” eller gangbane i takvinkelens helling . En fleksibel stige med en lett og sterk kon- strusksjon. Trinnene er krummet og har profilerte hull for å gi ett bra fotfeste ved ulike takvinkler. Regulerbar og universell takstige! TJBs universelle takstige har justerbar bredde (20–cm) og kan også reguleres til å passe både 1- og 2-tommers bærelekter . Her ser du eksemel på ett stigetrinn for takstein til venste og en sammenhengende stige til høyre.


Løse trinn som eksempelet til venstre er i dag . Ville du balansert på en stige når taket er flatt? Det er så ulogisk som det går an. Montering av takstige gjør adkomst til tak , f. Huseier Kåre Olav Holm er fortvilt fordi feieren forlanger stige på jordtaket hans. Ved bruk av typegodkjente stigetrinn og takstiger kan feieren og andre ferdes trygt på taket. På enkelte typer takbelegg må takstiger brukes.


Den hindrer stigen å skli når løs stige brukes til atkomst til taket. Stiger av jern eller treverk er ikke godkjent. Krav til takstige Adkomst på tak Der feiing foregår fra tak med helling, skal det være montert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.