mandag 26. oktober 2020

Radon måling

Statens strålevern anbefaler alle å sjekke og måle radon i boligene sine. Unntaket er de som bor i høyere etasjer i blokkleiligheter. Radongass er ikke synlig og du kan heller ikke lukte den. Bruk av sporfilm kan avsløre om du bor i en radonfelle. Radonmålinger foretas i luft, drikkevann og grunn.


Salg og leie av instrumenter for radonmåling og kalibrering av radonmålere.

Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Målesesongen starter fra . Her finner du informasjon om hvordan måle radon , hvorfor det er helseskadelig og hvordan du selv enkelt kan måle radon på. Mål Radon -nivået i huset ditt nå. Det tar to måneder, og så fort det blir mildere, ryker . Radon er i verste fall dødelig, likevel måler altfor få nordmenn radon hjemme.


Alle boligeiere bør måle radon. Du bør måle i vintermånedene.

For høyt nivå av radon i inneluften gir økt risiko for lungekreft. Vi anbefaler derfor at du måler radonnivået i boligen din. Hvis ikke er den nemlig helt verdiløs.


Forekomster av radon er ikke uvanlig her på Hedmarken. For å få et riktig måleresultat, skal målinger foretas i den kalde. Radonmannen utfører radonmåling for privatboliger, utleieboliger, offentlige bygg og næringsbygg. Det er lett å bestille radonmåling selv! Vi benytter alle typer radonmåling , herunder radonmåling.


Hvordan måle radon i egen bolig? Radon kan måles både med sporfilm og elektroniske måleapparater, fremgangsmåten er den samme. Gå til Måling av radon - Trondheim kommune tilbyr nå gjennom samarbeid med firmaet Radonlab AS radonmåling til innbyggere i Trondheim. GJØVIKREGIONEN HELSE- OG MILJØTILSYN tilbyr i samarbeid med firmaet Eurofins Radonlab AS rimelige radonmålinger, tilbudet gjelder for husstander i . Velg viktigste oppholdsrom for måling , typisk soverom, stue, kjellerstue, . En målepakke for måling i to rom koster 3kroner. Radon er en usynlig og luktfri edelgass som dannes ved nedbryting av grunnstoffet radium.


Høye konsentrasjoner av radon innendørs kan være en medvirke. Miljøretta helsevern har inngått ein kontrakt med Radonassistanse as om reduserte prisar til alle innbyggarane i medlemskommunane ved kjøp .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.