torsdag 15. oktober 2020

Krav til soverom tek10

Rom og annet oppholdsareal skal ha utforming tilpasset sin funksjon og ha tilstrekkelig størrelse, . Hei Da vi kjøpte vår lille leilighet, ble vi opplyst i taksten om at soverommet ikke tilfredsstiller . Hva er minstekravet for kvm for å kunne få godkjent som soverom?

I det følgende sammenstilles endringene fra 1. Rom for varig opphold skal ha vindu som gir tilfredsstillende tilgang på dagslys (TEK10. §§ 13-og 13-13). I 20kom det en ny byggteknisk forskrift (TEK10). Samtidig lurer jeg på om det er noen krav på bredde til gang?

Disse soverommene vil være del av et bokollektiv, altså for utleie om det har noe . Dette bladet behandler planløsning av soverom og andre sekundære oppholdsrom i. TEKhar strengere krav til tilgjengelighet enn tidligere regelverk. Alle våre vinduer og dører tilfredsstiller kravene i TEK både når det gjelder. Disse kravene er ytterligere utdypet i byggteknisk forskrift (TEK10).

Kravene for soverom har endret seg gjennom årene. Etter dagens TEK er det når anbefalt minimum kvm, men flere forhold innvirker, som lysflate, rømning, . Byggteknisk forskrift (TEK 10) angir minstekrav til bl. Kravene er i stor grad funksjonskrav, så det er ikke så mye konkret å forholde . Rom og annet oppholdsareal skal ha utforming tilpasset sin funksjon og ha tilstrekkelig størrelse, romhøyde og . Ikke krav om ”god nok usikt” fra alle rom som skal brukes til soverom og stue. Rom for varig opphold skal ha vindu som gir tilfredsstillende tilgang på dagslys (TEK§§ 13-. og 13-13).


Noen utvalgte aktuelle krav i TEK, med historikk. Aktuelle krav i TEKfor ”boligareal i kjeller”. For hus og bygg foreligger det regler og krav til løsninger for at sikkerheten blir ivaretatt på.


På soverom og barnerom så skal vinduene som regel kunne benyttes som. Mer om kravene til sikkerhetsglass finner du på Lovdata under TEK 10. Vi viser derfor generelt til kravene i TEK10/VTEK10. Med rom for varig opphold forstås stue, kjøkken, soverom og arbeidsrom i boenhet.


Selv om du bare leier ut et enkelt rom i huset ditt, stilles det krav om forsvarlig planløsning og tilfredsstillende lysforhol isolasjon, oppvarming, . Vi beholder dagens krav til sikkerhet, men vi skal ikke lenger blande oss. Det er nok med ett vindu i hvert rom, så lenge dette fyller kravene til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.