torsdag 15. oktober 2020

Klima i peru

Andesfjellene deler Peru i to klimasoner. I øst blir klimaet påvirket av sørøstpassaten, som transporterer fuktig luft fra Atlanterhavet inn mot regionen. Klima og vær Peru : Alt om Perus klima og været i Lima og Cuzco.


Her kan du se hvordan været er i Peru - bl. Finn også billige flybilletter. Klimaet i Peru består av en tørr og en fuktig sesong.

Dette varierer i de ulike regionene. Kysten Ved kystlinjen er det stort sett tørt hele året. Det regner så og si aldri, og de få gangene det regner er det bare yr. De varmeste månedene hvor det man nesten er . Gå til Klima - Altiplano i Peru. El Niño sørover langs Ecuador-kysten og skapar dramatiske forstyrringar i klimaet i heile landet.


Niño- straumen pressar på sørover og tvingar den nordgåande . Været som varLima ( Peru ). Legg til mine steder Fjern fra mine steder.

To the main menu at the page bottom. Peru kan mønstre tre forskellige klimatiske zoner, der knytter sig til landets tre geografiske regioner. I bjergene falder temperaturen, efterhånden som man bevæger sig højere op. I sommermånederne kan man regne med . Peru strekker seg over forskjellige regioner med meget forskjellige klima - og værforhol så derfor er oppdelingen i ”våt” og ”tørr” kanskje noe unyansert. De tørre kystområdene på vestsiden av fjellkjeden består av en smal slette med lite nedbør og få variasjoner mellom sesongene.


Høylandet er fuktig, med hyppige regnskyll og kjøligere værtyper enn resten av landet. Tørt kystklima og ørken i vest, høyfjell i midten, lavjungel og regnskog i øst. Det betyr at klimaet avhenger av hvor du skal. Store deler av landet ligger høyt, så nettene kan bli kjølige selv på sommerdager. Flagg for Peru Klima og gjennomsnittsvær i Lima, Lima, Peru.


Internacional Jorgechavez. Målingssted: Cuzco Airport. Alto Peru har et ørkenklima. I løpet av året, er det praktisk talt ingen nedbør.


Ifølge Köppen og Geiger, er dette klimaet klassifisert som BWh. Nedbør her gjennomsnitt mm. Den tørreste måneden er Januar, med 0 . I Peru , klimaet er kaldt og temperert.

Det er betydelige nedbørsmengder i løpet av året i Peru. Selv den tørreste måneden har fortsatt mye nedbør. Den Köppen- Geiger klima klassifisering er Dfb.


Temperaturen her gjennomsnitt 5. Om du reiser til Peru kan du fort bli forvirret om du glemmer at du befinner deg sør for ekvator. Vi kan dele landet i tre soner som er helt ulike i landskap, naturressurser og klima : . Peru liegt zwischen dem Äquator und dem 18. Breitengrad südlicher Breite im Westen Südamerikas. Die erhebliche Nord-Süd-Ausdehnung, die lange Küstenlinie am Pazifik sowie die großen Höhenunterschiede zwischen Meeresniveau und den über 6. Meter hohen Anden sorgen für sehr unterschiedliche .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.