onsdag 15. juli 2020

Ventilasjonsvifte bad

Elektriske baderomsvifter kommer med ulikt design og ulike funksjoner. En standard vifte kan kobles på egen bryter, eller direkte på lyset i rommet. Skal man montere en vifte i taket, vil en vifte med kulelager være den riktige.


En fuktstyrt vifte vil starte automatisk når den føler fukten i rommet. Dersom den fuktstyrte viften også .

Flexit baderomsvifte 100fs. Ved å installere en baderomsvifte som transporterer overskuddsfuktigheten fra luften, reduseres risikoen for fukt- og råteskader og det følger et bedre inneklima med på kjøpet. Avhengig av ønsker og behov, kan du velge en helautomatisk vifte der du f. Med en god vifte på badet kan du få et godt inneklima.


Dårlig inneklima skyldes ofte for mye fukt i boligen, og det gjelder særlig på badet som fylles med damp når det dusjes og bades. Derfor er det viktig at den fuktige luften ventileres vekk og erstattes av ny frisk luft for å skape et perfekt inneklima. Dette lar seg vel gjøre.

Men hvilken type vifte bør jeg installere? Røret er beregnet å være ca 2-meter innebygd i veggen. Har det noe å si hvilken type rør som blir brukt? Jeg vurderer den for jeg skal bygge inn en kanal gjennom taket og har i grunn ikke funnet noen andre leverandører med denne typen vifte. Hvis den er for svak, kan man evt.


De mekaniske viftene det advares mot er vanligst i eldre hus der badet er pusset opp. Siden det dusjes mer i dag enn for noen tiår siden, monterer huseieren gjerne en ny vifte i den gamle luftekanalen over tak. Slik oppnår huseieren at duggen på speilet forsvinner fort. De fleste er opptatt av å ha et rent og hygienisk bad , men det er ikke alle som husker å rengjøre baderomsvifta. I større anlegg trenger . God ventilasjon på badet er kjempeviktig.


Velg derfor en god baderomsvifte. Tenk over plassering, ikke alle vifter kan monteres i tak. Og ikke bruk kaldrasspjeld dersom viften inngår i boligens grunnventilasjon.


Viftene er vanligst i eldre hus der badet er pusset opp.

Siden det dusjes mye mer i dag enn for et par tiår siden, monterer huseieren gjerne en ny vifte i den gamle luftekanalen over tak. Ikke blokker ventilen med fliser eller ting som settes foran, og hold den ren for støv og skitt. Da sikrer du god bevegelse i luften.


På gamle bad kan man vurdere å sette inn en mekanisk vifte. Kanalene i huset er allerede laget, så man trenger ikke totalrenovere et bad for å få til dette. Sliter du med å få duggen vekk lenge etter du har dusjet, er det kanskje på tide å sjekke om baderomsviften din er god nok for ditt bad. Et dårlig inneklima skyldes. Det finnes tre prinsipielt forskjellige typer avtrekksvifter: Ei helt enkel vifte uten spesielle innstillinger, en timerstyrt, og en fuktighetsstyrt.


Den enkle typen går når. SELV 12Vac - 50Hz, 14VA, IPx kl. Hei viften på badet bare uler straks jeg slå på.


Har man lov å bytte vifte selv eller er det en såkalt fast installasjon som må gjøres av fagfolk? Noen som vet hvor man finner vifter av god kvalitet som ikke kneler så kjapt? Feks pc vifter de kan snurre døgnet rundt i flere år. Mens en baderomsvifte som er koblet . Finn din nye baderomsvifte til baderommet hos BilligVVS.


Baderommet er husets mest fuktige rom, og derfor er det veldig viktigt at man har en god utluftning, slik at man unngår et dårlig inneklima og at sopp og mugg kan hindres. Vi forhandler et stort og varierende sortiment av baderomsvifter til badet fra Thermex, Duka, . I desember i fjor begynte det å brenne på badet i et bolighus i Lofoten. Produsenten har nå trukket baderomsviften fra markedet etter flere branner over hele landet.


Alle modellene har tilbakslagspjeld og driftsikre kulelagermotorer for varig drift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.