onsdag 1. juli 2020

Isolering av grunnmur med isopor

Isopor (EPS) tar ikke til seg vann, og XPS tar til seg enda litt mindre. Jeg legger tre lag med 5cm EPS under bakkenivå og lag over. En del har fått med seg at kjellermuren skal isoleres på utsiden.


Men det forutsetter at man ikke tetter kjellermuren med plast eller annet vann- og damptett materiale på utsiden.

Mange velger EPS og XPS- plater ( isopor ) som isoleringsmateriale utenpå . Hvorfor utvendig isolering av kjellervegg? Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima, lukt. BESKYTT YTTERVEGGEN Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk.


Som isolasjon benyttes spesialprodukter av skumplast. Det finnes flere typer. Platene dekkes med en spesiallist på toppen av grunnmuren.

Varmeisolerende kantelement med ferdigbehandlet mm pusset overflate. For beregning av isolasjonstykkelser for gulv viser vi til vår brosjyre. SINTEF Byggforsk anbefaler at minst halvparten av isolasjonen plasseres på utsiden av yttervegger mot terreng. Veggene blir da varmere og tørrere, og det blir ikke nødvendig å montere dampsperre på innsiden av veggen i tørre rom. Vi anbefaler også å plassere grunnmursplata utenpå utvendig isolasjon.


Utvendig etterisolering av mur- og betongvegger å foretrekke. I en del tilfeller er dette ikke ønskelig eller teknisk mulig. Hvor mye det eventuelt går an å etterisolere en teglvegg på innvendig side vil avhenge av teglsteinens kvalitet, veggens tilstand og hvor utsatt ytterveggen er for vær og . Isolere murvegg mot terreng for å sikre en tørr kjeller uten fuktighet. Utnytt kjelleren til ekstra rom i huset. Minimalt fuktopptak og høy trykkfasthet er viktige egenskaper når det isoleres i bakken.


Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med spesialplugger. Ved tilbakefylling av masser mot grunnmur , utsettes utvendig isolasjon for store belastninger. STYROFOAMTM er i denne sammenheng helt.


Vi skal drenere rundt huset og da vil jeg isolere grunnmuren samtidig.

Har du noen gang løfta på vasstrukken isopor , så skjønner du poenget med xps! Har du gråsteinsmur er det sannsynligvis dobbel mur med isolasjon (torv, myr eller annet fyll) mellom muren og det blir derfor bortkastet å isolere på . Tilleggsisolering og etterisolering. Jackon grunnmursplater både isolerer og drenerer og er ypperlig til rehabilitering og kvalitetsheving av kjellervegg. Produktmaterialets diffusjonsåpenhet tillater en naturlig fuktvandring innenfra og ut.


Lim for montering av grunnmursplater til grunnmur. Isolasjon isopor ( EPS ), Foam ( XPS ). EPS 80S ( isopor ) er meget godt isolasjonsprodukt. Vi lagerfører i flere størrelser. Vi har valgt å lagerføre 80s varianten som vår standard.


Den har trykkfasthet på 80kPa på kort ti men over lang tid på 24kPa. Termisk konduktiviteten er på 0. Normalt lagerfører vi i tykkelser . Drenering av isolerende grunnmurplater. Frostsikring av vann- og avløpsrør. Skal pusse opp et kjellerrom på ca km kvm. Isoporen går ei heller kant-i-kant med lekter.


Hva bør jeg gjøre her for å isolere bedre? Må jeg rive ut, lekte ut mer og legge ny isolasjon , eller kan jeg legge noe utenpå? Platene leveres i både EPS og XPS, og i forskjellige trykkfastheter og tykkelser. Lagervare - Øvrige dimensjoner etter ordre.


Platene er trukket med fiberduk som kan trekkes over drensrør. Nybygg og rehabilitering. Drensplate EPS er bestillingsvare. Slik bygger du grunnmuren selv.


BYGGE GRUNNMUR : Kan du alt du trenger å vite om grunnmursplater, isolering , støping, drenering og slemming? Siden dette gjerne er harde, stive EPS-plater ( isopor ), betyr det at underlaget må være helt plant, og i vater. Avslutt gjerne med et . Tekniske Data: Bruksområde: XPS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.