fredag 22. mai 2020

Møblere stue

Stuen skal ikke bare huse mange forskjellige situasjoner og . Drømmer du om en gedigen og gjestfri sofa, men har liten stue, bør du. Et gulvteppe i stuen for eksempel, rådes av interiørarkitekt Torunn Tøllefsen. Stuen var så stor at den var vanskelig å innrede. Hvordan kan man skape en innbydende og koselig stue, og samtidig holde seg innenfor en stram og moderne stil?


Da familien flyttet inn i det nybyggede huset, var stuen større enn forventet og ble vanskelig å innrede. Med små midler og enkle grep fikk Heidi og Jakob en helt ny stue.

Skråtak, skorstein og trapp gjorde den vanskelig å møblere. Nytt gulv, nye møbler og flere farger gjorde stuen både praktisk og personlig. Samboerparet ønsket seg en lysere, hyggeligere og mer funksjonell stue.


Ofte i mindre leiligheter er kjøkken og stue i hvert sitt rom, og eneste plass til sengen er i stuen. Vannrørene fra badet eller kjøkkenet ligger ofte vegg i vegg med .

Men du trenger ikke nødvendigvis være redd for å innrede en liten stue med en stor sofa og et stort sofabor slik det er gjort på bildet over. Mannen min og jeg bor i et gammelt Nordlandshus som vi trives godt i, men den langsmale stua med mye vinduer etc. Det jeg ønsker hjelp til er tips til (veldig gjerne bilder) er hvordan jeg kan innrede stuen så den virker større/luftigere enn den egentlig er. Stuen i Bodø er innredet i luksuriøs landstil. Se nye bilder fra finalekandidaten i Norges vakreste hjem 2011!


Interiørekspertenes beste tips til deg som ikke ønsker at TV-en skal ta over hele stuen. I dette tilfellet var det store problemet å skape en sosiale stue som kan. Det er et flott stuerom, men også et rom det ikke er så lett å møblere. TV-stuen var liten og trang, uten avstand nok til flatskjermen familien ønsket seg. I dag er dette blitt en lys og koselig del av stuen med friere møblering.


Da stuen var ferdig malt så satte jeg hele familien igang, stor som liten. Vi flyttet om på sofagruppen og spisestuen. Nytt hus, ny stue - Christina Ruus Frost og Jan Bechmann hadde nettopp bygget seg nytt hus, men følte ikke at de hadde funnet en god løsning på hvordan . Er du dristig med fargene på veggene, kan det være lurt å roe ned inntrykket med gjennomtenkt møblering, råder interiørarkitekten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.