torsdag 16. april 2020

Plassering varmepumpe

For væske-til-vann- varmepumper er ikke dette et tema, da utedelen er skjult og innedelen ofte plasseres på bad eller i et teknisk rom. I forhold til luft-til-vann . Det bør du ta med i betraktningene når du velger hvor du vil plassere utedelen av varmepumpa. Få svar på hvor varmepumpens utedel bør plasseres.


Vi svarer også på andre spørsmål om montasje og installasjon av varmepumper. Hei, vi skal montere varmepumpe denne uken og er litt usikkre på plasseringen , om vi skal ha den høyt eller lavt på veggen.

Vi skal ha en luft-til-luft varmepumpe i huset vi bygger, og trenger råd til plassering av den. Huset har en åpen kjøkken, stueløsning i første . Plasseringen av varmepumpen avgjør hvor effektivt varmen distribueres i huset. Les mer om hva du skal tenke på ved plassering av en luft luft varmepumpe ! Varmepumpens inne og utedeler må plasseres riktig. Slik kan du unngå sjenerende støy og få mest mulig effekt.


Pass på snø og isforhold. Denne veiledningen gjelder for luft til luft varmepumper.

Luft til vann innedel plasseres som regel i teknisk rom, kjeller . Jeg prøver å bestemme meg for om jeg skal flytte . Familien har valgt en gulvmodell, det vil si en varmepumpe der innedelen kan plasseres lavt på veggen. De vil ha den under det ene vinduet i . Med denne varmepumpen kan du få optimal plassering i trappen, slik at varmen fordeles i to etasjer. Med innvilget statsstøtte på baklommen har jeg beveget meg ut i . Kan man plassere en varmepumpe inne i rommet, altså ikke på yttervegg?


Regner med det er mest heldig å ha den på yttervegg, men hos oss . Disse er knyttet sammen med kjølerør og elektrisk kabel, men kan om ønskelig monteres på . Alle som kjøper varmepumpe , bør samtidig kjøpe energimåler for å kunne sjekke at man får det resultatet som selgeren har forespeilet, . I tillegg er ulike varmepumpe -modeller tilpasset ulike behov. Noen er ment for veggmontering, mens andre er laget for å plasseres nede ved . Optimal plassering av varmepumpens innedel er i stuen fordi den har store åpne vindusflater . Men plasserer du den feil, mister du mye av effekten. Det er ikke alle som bør ha luft- varmepumpe.


Her ser du hvordan en varmepumpe skal plasseres. Når det gjelder alternative pumper som luft-til-vann varmepumper er ikke plassering av varmepumpen av avgjørende betydning. Ikke minst fordi den delen av .

Men det er allikevel være en rekke ting det kan være lurt å tenke over før man kjøper en varmepumpe. Redusere energiforbruket gjennom å installere en varmepumpe som gir ca. Inneenheten til luft-til-luft varmepumpe må plasseres slik at den gir mulighet til å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.