fredag 3. april 2020

Krav rømningsvei vindu

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med. Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 1cm i åpen stilling til .

Her er ulike alternative rømningsveier og hvilke krav som gjelder til disse. Men det stilles også en rekke andre krav til dine nye vinduer og dører, alt etter hvor og i hvilken bygning de skal settes inn i. Krav til rømningsvei er at bredde + høyde skal minst være 1cm i åpen stilling til sammen. Dette bladet omhandler forutsetninger for utførelse av rømningsvindu tilrettelagt for sikker rømming i henhold til krav i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven.

Kravene rømningsveier som gjelder for din bolig kommer an på når boligen ble. Vindu som regnes som rømningsvei bør være sidehengslede for å gi god brukbarhet. Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy. Samtidig må disse tilsammen være minium . Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav.


Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted.

Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei. Selv om kravene til et soverom er klare, er det ikke noe som sier at du kan bruke et . Vinduene er nå cm brede og cm høye (åpning), og det er for lite etter hva jeg har lest. Byggverk skal prosjekteres og utføres for rask og sikker rømning og redning, og vinduer som skal kunne brukes som rømningsvei må oppfylle kravene som . På rommet er det et vindu, som er bare noen cm over bakkeplan.


Krav til kjellervindu som rømningsvei er min H + B = 150cm. Et rom som skal leies ut må tilfredsstille krav til varig opphold og være. Vinduer som skal brukes som rømningsveier må dessuten være lette å . Skal ikke et soverom ha en rømningsvei, utenom selve døra? I rømningsvei er kravene til ubrennbarhet og ansamling av brennbart materiale meget. Hvis kjelleren ikke har direkte utgang gjennom dør til det fri, skal rommet (ev. minst annet hvert rom hvis flere innredes) ha vindu som tilfredsstiller krav til . Krav til sekundærleilighet (hybelleilighet) i eneboliger.


Vinduer i rømningsvei må ha tilfredsstillende høyde og bredde. Nå blir det strengere energikrav, og enklere å gjøre om kjeller og loft til. Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.