fredag 27. mars 2020

Hvit trapp med grå trinn

Kommer jo litt an på gråfargen tenker jeg, for begge deler kan være fint, men ville ikke hatt for mørk grå i så fall. Kommer også an på om trinnene er lukket eller åpne. Lukket trapp i hvitt ville jeg aldri hatt da jeg ser for meg skittkanter innert i trinnene som blir et styr å holde rent.


Vi hadde hvit trapp med åpne . Står fast på fargevalg. Noen som har malt furutrapp (inne) hvit ?

Male gammel trapp - i hvilken farge? Bør vi male hele trappen i samme farge? Hjem og fritid › Hus og hage Bufret 6. Må male den fordi vi har byttet til lysere gulv, mens trappetrinnene er brunbeiset ( furutrapp ). Resten av trappen er hvit. Skal male den grå , men er det finest og male hele trappen grå , eller bare trinnene grå ? Pusse opp furu trapp , farge?


Flere resultater fra forum.

Er det veldig dumt å male en trapp klassisk hvit? Var inne på tanken å male trappa i en lys grå farge, men det er ikke så mange som matcher hvit lin. Eneste er at støv synes veldig godt på både de grå trinnene og på det hvite på kanten av trinnene og vi gidder ikke støvsuge så ofte. For å få rett og symmetrisk resultat målte vi opp og tegnet på trappen før vi limte på maskeringstapen i forhold til hvor mønstringen skal males. Slik er det enklere å masker rette linjer.


Først malte vi de ytre stripene med fargen Nano Hvit fra Flügger maling. Så malte vi det mørke grå feltene i . Denne gamle trappen var flott og ble derfor bevart, men fikk litt modernisering i form av maling. Veggen bak trappen har fått en frisk, blå kontrastfarge som harmonerer godt med det hvite og grå. NOEN SOM HAR BILDER AV MALTE TRAPPER ? Grå trappetrinn med hvitt i veggen mellom trappetrinna. Ser ut til at vi må få hvitmalte tretrinn, men vi har en forespørsel inne om de har andre forslag.


Var innom expoxybelegg i trinnene men det utgikk også pga at det skulle være åpent mellom trinnene. Var også litt innom å ha trappen i grått , grå vanger og gråtrnn, men faller ALLTID tilbake på den hvite trappe . Går for Bomull hvitfarge, men. Vi skal male trinnene i trappa.


På mange måter kunne det vært fint med helhvit trapp , men det er jo med alt som er hvitt en fare for at det blir veldig fort skittent og vanskelig å få rent. Kvistene har nå blitt veldig synlige og lakken er også gulnet, så jeg har nå bestemt meg for å male trappen nå som vi likevel er i gang med stuen.

Vangene er helhvite og fremdeles fine, det er bare trinnene som skal males. Jeg vurderer en lys grå farge, men også helhvit. Tette trinn gjør det til gjengjeld enklere å bruke rommet under trappen – til for eksempel oppbevaring. En trapp med lukkede trinn har stusstrinn , som er de loddrette feltene mellom trinnene. Velger du lukkede trinn , kan du velge trapp og stusstrinn i samme tresort og overflate, eller du kan velge stusstrinn i hvitt , lys grå eller . Mattlakk er standard på våre trapper.


Alternativ er hvit lasur på eik og ask, samt fargene hvit , lys grå eller mørk grå på hele eller deler av trappen. Du kan også velge mellom ulike toninger. Toning betyr at trinnene beises og lakkeres.


Vi kan også levere klar, hvitpigmentert eller rustikk olje på trinn og håndlist. Gamle trapper kan bli som nye ved å pusse dem opp med maling, teppe, nye trinn eller andre enkle grep. Her får du tips om hvordan du pusser opp trappen.


Her ser dere deler av trappen etter grunningen. Men underveis så ble det bestemt at trappene skulle males grå med ett lite innslag av hvitt. Hvitt er fint,men en veldig upraktisk farge synes jeg. Grå blir mere anonymt,og da . Halvmånetrinn er et enklere og rimeligere alternativ enn teppe i trappen. Mindre vasking: Trapper med tepper er lette å renggjøre med støvsuger.


Nye trinn i gammel trapp. Et annet godt alternativ hvis du ønsker å beholde den gamle trappen , er å legge nye trinnplater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.