onsdag 12. februar 2020

Etterisolere yttervegg

Jo eldre huset ditt er, desto mer vil du hente på å etterisolere ytterveggene. Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg ? Jobben er omfattende, men ikke uoverkommelig. I eldre hus er isolasjonen i veggene betydelig dårligere enn i tilsvarende moderne hus, om det . Etterisolering av ytterveggene.

Dette vil føre til lavere energiforbruk og bedre inneklima. Når du etterisolerer endrer du samtidig hvordan varme og fukt vandrer. Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring . Men det betyr ikke at etterisolering av ytterveggen er det riktige å gjøre. I alle fall ikke i første omgang.


De første tiltakene bør være små og . Hvis du har fastmontert radiatoranlegg på yttervegg , må anlegget flyttes. Enkelte fasader tåler ikke innvendig etterisolering på grunn av fare for frostsprengning .

Jeg vurderer å etterisolere yttervegger i et soverom i 2. Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn isolasjon i ytterveggen. Dette bladet viser hvordan yttervegger av tre med stort varmetap kan etterisoleres og tettes for å bedre . Varmetap gjennom yttervegger. Murvegger kan etterisoleres innvendig. Innvendig etterisolering av yttervegger har vært ansett som risikabelt og til nå nærmest blitt frarådet. Det kan lønne seg å isolere de kalde ytterveggene.


Ikke bare sparer du fyringsutgifter, du får også et bedre inneklima. Yttervegger av mur og betong kan utføres i mange ulike kombinasjoner. Vegger som er forblendet med murstein eller blokker har normalt et drenert hulrom på . Utvendig etterisolering : Dette er omfattende vedlikehol hvor man fjerner kledningen på husets yttervegger for å etterisolere.


Det er innervegger og mot yttervegg , skal jeg gjøre noe forskjell på de. Hvis du skal etterisolere mye kan du legge den 5cm inn i veggen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.