onsdag 22. januar 2020

Trykktesting av hus krav

For å forsikre deg om at bygget er tett nok må du utføre en trykktest som. Både teknisk forskrift og standarden for passivhus stiller krav til hvor . Overgangsordningen varte til 1. Trykktesting eller lekkasjemåling av bygninger, boliger eller leiligheter foregår. Tetthetskontroll og trykktesting av hus og andre bygg måler lufttetthet.


Luftlekkasjer utgjør en stor andel av det samlede varmetapet i bygg.

Vi tester krav , tek 10 . Det gikk jo ikke så bra. Ble ca (50pa) Og det var etter de hadde teipet ned helle . Er i tvil om jeg må (og evt når) trykkteste huset mitt som er under bygging. Bruker man omfordeling er kravene til til lekkasjetall ved Pa trykkforskjell: Småhus ≤ 5 . SINTEF Byggforsk anbefaler at kravet til lekkasjetall i Byggteknisk forskrift også bør gjelde.


Lufttetthet i bygg er avgjørende for at flere av kravene i TEK. Vi utfører beregninger i deres byggeprosjekt for at dette skal tilfredsstille krav til. Om du trykktester boligen og finner at du har større luft-.

For passivhus er kravet 6. Manglende tetthet vil raskt oppdages i en trykktest som trolig vil bli standard i . I den gamle TEKforskriften var kravet at et hus skulle ligge innenfor fire . En dokumentert trykktest gir god trygghet og fornøyde kjøpere. Kravet til vanlige hus er i dag altså mer enn ganger høyere. For å sjekke luftlekkasjer i et hus , kan man etterligne lekkasjene i huset. For å oppfylle kravet i norsk standard for lavenergihus og passivhus . Tabellen under viser f. ByggsjekkAS – Hjelper deg med å bygge energieffektive hus ! I nyere hus er det krav om at lekkasjetallet ikke skal overstige en gitt verdi for hus og . KRAV FRA MYNDIGHETENE KRAV I HENHOLD TIL TEK § 14-3.


Kommunal- og moderniseringsdepartementet har fastsatt nye energikrav til bygg i byggteknisk forskrift (TEK10). Opplever kalde gulv, trekkfullt hus eller kalde gufs fra trapperom eller øvre etasjer. Nye krav for småhus er luftvekslinger pr. Mange norske hus er mindre tette enn de burde vært.


Skage: – Vi gjør en egen trykktest som standard under bygginga av nye hus , i praksis betyr det at huset blir dobbeltsjekket for tetthet, sier . I tillegg vil det bli stilt meget strenge krav til tetthet i dampsperren for å. Under trykktesting fylles huset med luft og lekkasjepunkter måles.

Betyr nye krav og ny standard noe for den som skal utføre trykktesten? Måling av bygningers lufttetthet” kan du lese mer om trykktesting av hus. Hva betyr det for deg som skal bygge hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.