fredag 17. januar 2020

Isolere loft uten dampsperre

Illustrasjon av trebjelkelag mot kaldt loft uten isolering og dampsperre a) Eksisterende konstruksjon b) Konstruksjonen etterisolert med 3mm . Råte-, sopp- og muggskader på loft er en gjenganger. Hvis boligeier etterisolerer opp mot kaldloftet uten at etasjeskillet er damptett, blir det ofte.

Hvis det er hull i dampsperren, for eksempel ved downlights eller ved . Har du et loft uten mulighet for å etterisolere ovenfra, er det mulig å isolere nedenfra. Jeg skal etterisolere loftbjelkelaget i huset mitt fra 1953. JA, man trenger dampsperre mot kalt loft.

Krypeloft i hus fra 19- 1980-tallet har ofte ikke mer enn 10-cm isolasjon i tak. Det er også viktig å tenke på bruken av dampsperre. Her får du tips om hvordan du best isolerer bygningen og unngår trekk og kuldebroer. En godt utført etterisolering mot kaldt loft vil du fort spare inn ved.


Oppvarmet loft og isolasjon mellom sperrer/åser. Egen, nøyaktig montert vindsperre er spesielt viktig i tak uten dampsperre og når det er . Det går helt fint å legge isolasjon selv, men du må vite hva du gjør, sier han. Hvis man etterisolerer uten å sette på fuktsperre eller vite om den som skal.


Når du isolerer mot loft så hindrer du varmetap på loftet, men vær oppmerksom på.

Fukt-/dampsperren skal med andre ord alltid ligge på varm side. Fukt i yttervegger er et problem hvis du ønsker å isolere fra innsiden. Etterisolering uten dampsperre, fuktproblemer og muggsopp.


Her kan du lese mer om hvordan du etterisolerer et helt loft på to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.