fredag 10. januar 2020

Etterisolere murhus

Er det mulig å etterisolere murhus ? Ja, hevder Sintef Byggforsk, men advarer at det ikke er helt uten problemer. Når murveggen isoleres, flyttes også kuldepungtet i veggen. Derfor er det lettere å isolere et murhus utenifra, enn fra innsiden.


Mur- og betongvegger bør etterisoleres utvendig, men det finnes også. Hvor mye det eventuelt går an å etterisolere en teglvegg på.

Les Riksantikvarens informasjonsark om isolering av murhus med verneverdige fasader . Det har i dag ingen isolering. Etterisolering av murvegg. Eldre murvegger bør etterisoleres fra utsiden.


Muren beskyttes dermed mot vær og temperaturforandringer, som gir en fuktsikker . Mangelfull planlegging og utførelse av innvendig etterisolering kan føre til fuktskader og frostskader på teglsteinsfasader. Her etterisolerte vi ett murhus med EPS-plater og STO Term Vario murpuss- system. Utvendig isolering er den mest energieffektive måten å . Vi er eksperter på etterisolering av gamle og nye murhus.

Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Med et fasadesystem er det lekende lett å etterisolere ytterveggen. Tetting og etterisolering. Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk.


Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og . Hvis du ønsker å etterisolere med bindingsverk, må kjellerveggen være 100. Mange huseiere er svært usikre med tanke på gjennom-føring av innvendig etterisolering av sine murhus. Ytre værmessige forhold byr på utfor- dringer, i tillegg . Yttervegger av mur og betong kan utføres i mange ulike kombinasjoner.


Vegger som er forblendet med murstein eller blokker har normalt et drenert hulrom på . En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. Håndverkshus Trehus, murhus , hytter. Vi hjelper deg med anbud på murhus. Fuktsikker innvendig etterisolering av mur- og betongvegger.


Ambisiøs energioppgradering når fasaden skal bevares. SINTEF akademisk forlag .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.