mandag 4. november 2019

Oppmerksomhetsfelt trapp

Det skal være et farefelt foran øverste trappetrinn og et oppmerksomhetsfelt foran og inntil nederste trinn i hele trappens bredde. Adkomst; Belysning; Ledefelt og ledelinjer; Oppmerksomhetsfelt; Trapp, rulletrapp og trinn; Hindringer; Heis; Toalett og bad; Informasjonsskilt og digitale . Trapp skal ha jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens.

Det skal være et farefelt foran øverste trappetrinn og et oppmerksomhetsfelt foran . Oppmerksomhetsfelt er mangelvare mange plasser i landet. Gi de blinde og svaksynte bedre navigering i hverdagen! Et oppmerksomhetsfelt er en del av ledelinjen for markering av:.

Det skal være et farefelt foran øverste trappetrinn og et oppmerksomhetsfelt foran nederste . Bredde og høyde i trapp skal tilpasses forventet ferdsel og transport,. Det skal være et farefelt foran øverste trappetrinn og et oppmerksomhetsfelt foran og . Byggteknisk forskrift § 12-16: (1) Trapp skal være lett og sikker å gå i. Med hovedtrapp i bygg med tilgjengelig boenhet menes den trappen. Varselfelt monteres oppe foran trapp for å varsle fare. Oppmerksomhetsfelt legges inntil og i bunn av trapp, foran heisdører og andre viktige knutepunkt. Oppmerksomhetsfelt utformes gjerne ribbene på tvers av gangretningen og.


Utvendige Trapper for felles bruk skal ha et farefelt på toppen av trappen i hele trappens.

Oppmerksomhetsfelt i bunnen av trappen, i hele trappens bredde og i . De monteres som et farefelt på toppen av en trapp, rampe eller av-. Oppmerksomhetsfelt kan bestå av ledelinjer på tvers eller med annen variasjon i materialoverflaten. Oppmerksomhetsfelt skal brukes i bunn av trapper, foran . Keramiske fliser blir stadig mer brukt i trapper, ofte som en naturlig fortsettelse av et flislagt. Trapp slik den ser ut for en 20-åring og en 80-åring under samme lysforhold.


Taktile og visuelle ledelinjer, oppmerksomhetsfelt og varselfelt i offentlige miljøer. Oppmerksomhetsfelt legges ved bruk av ledefelt/ledelinje og knutepunkt. Foran trapp skal oppmerksomhetsfelt legges inntil nederste trappetrinn i cm . Teknisk forskrift har regler for merking av gulv slik at blinde og svaksynte skal finne veien og bli advart . Hvor: Som farefelt, oppmerksomhetsfelt og sklisikker markering av trappetrinn.


Spesifikasjoner: Kan formes og legges i selv valgte former og fasonger. Elementene settes sammen til varselfelt, oppmerksomhetsfelt, trappenesemarkører,. Hvis du ser etter en profesjonell leverandør av taktile . Farefelt og oppmerksomhetsfelt har forskjellig utforming som. I forbindelse med trapper skal farefeltet ligge en.


Universelle skilt med taktil tekst og symbol. Trappemarkering: Farefelt, Oppmerksomhetsfelt og trappeneser. Etasjemarkering og oppmerksomhetsfelt til trapp. Det skal varsles med et farefelt (knotter) og oppmerksomhetsfelt (linjer) f. Eventuell trapp skal være supplert eller erstattet med rampe. Oppmerksomhetsfelt foran trapp i hele trinnets bredde (kontrastfarge/annet materiale).


Når nye trapper anlegges blir ofte fare- og oppmerksomhetsfelt anlagt feil. Viktig å huske på: Farefelt (over trapp) skal ha dybde m og starte i ett trinns dybde . Oppmerksomhetsfelt er en indikasjon på døråpning, informasjonstavle, foran heis eller i bunnen av trapp. Retningsskiftefelt er en del av ledelinjesystemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.