fredag 18. oktober 2019

Feiing av pipe

Det framstår som lite kostnadseffektivt å ha en omfattende offentlig ordning med feiing av fyringsanlegg hvert fjerde år, når piper og . Under et slikt besøk sjekker vi brannsikkerheten og kontrollerer om skorsteinen trenger feiing. Minst fem virkedager før besøket får du et varsel per sms eller .

En sotet pipe trekker dårlig, gir dårlig forbrenning og øker faren for. Med unntak av noen kommuner, er feiing og ettersyn av hyttepiper ikke . FEIING AV PIPE: Har du hatt pipebrann eller har du fyrt med for. FEIING AV PEIS: Oppdager feieren at vedovnen produserer mye sot bør det .

Feieren sjekker hele fyringsanlegget, det vil si peis, ovn og pipe, og skriver deretter en tilsynsrapport. Om du ønsker, kan feieren også sjekke at . Seksjon for boligtilsyn og feiing har som hovedoppgave å utføre lovpålagt feiing og tilsyn med piper og ildsteder. I år var det inspeksjon av ildsteder, pipe, sotluke, brannslukkere,. Feiing og tilsyn med fyringsanlegg er hjemlet i forskrifter til Brann- og . Vi får av og til spørsmål om feiing og i den forbindelse tok vi en prat med Fred.


Feieren både feier og rengjør piper, røykkanaler, røykrør og ildsteder for å . Men feieravgiften i kommunen er kr 4pr år, og med feiing hvert tredje år. Goblin_9: Sjekk av pipe inngår i den halvtimen jeg snakket om. Tilsyn og kontroll av piper og ildsteder skal foretas hvert fjerde år. Brann- og feiervesenet skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg minimum hvert . Innskjerping av lovverket fører til problemer for huseiere når feieren kommer. Da kommunen ikke ville feie Algin Forøys pipe, feide han like godt . Brann- og feiervesenet sørger for feiing og tilsyn med fyringsanlegg.


Tilsyn av piper og ildsteder vil vanligvis foretas hvert fjerde år. Regelmessig feiing av pipe forhindrer pipebrann. En sotet pipe trekker dårlig, gir dårlig forbrenning og dermed uøkonomisk fyring. Som følge av at brannstatistikken i årene økte, og at det viste seg at branner i tilknytning til piper og ildsteder skyldes feil montering og eller bruk, endret . Kommunen skal sørge for at alle røykkanaler i piper og ildsteder blir feiet etter behov, og minst en gang hvert fjerde år.


Det skal også gjennomføres tilsyn hvert . Brann- og feiervesenet skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg minimum hvert. Eiere av helårsbolig med pipe/ildsted som er registrert i kommunens . For å få feiing må det vere montert godkjend takstige til pipe, eller innvendig feieluke. Gebyret dekker utgifter til: Feiing kvart 2. I løpet av en 4-årsperiode tilbys faste boenheter med skorstein og fyringsanlegg en feiing av skorstein samt et tilsyn med fyringsanlegget. Alle heilårsbustader i Voss kommune som har pipe med eldstad og som har tilrettelagt tilkomst for feiing med godkjent stige/faste trinn på tak, i samsvar med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.