onsdag 11. september 2019

Oljetank i hagen

Du risikerer å bli erstatningsansvarlig dersom du eier en gammel oljetank som begynner å lekke. Huset hadde oljefyr i kjelleren og nedgravd oljetank i hagen. Oljetanken kan ha ligget i tette leirmasser, og selv om tanken har rustet og fått hull, trenger ikke tanken å .

I løpet av få år får ikke oljetanken i hagen eller kjelleren din inneholde fossil fyringsolje lenger. Vi forteller deg hvordan du fjerner oljetanken. Hoveddelen av nedgravde oljetanker i Lørenskog er villatanker, og de fleste befinner seg i etablerte boligstrøk med tettbebyggelse.


Har du en nedgravd olje- eller parafintank i hagen?

I så fall har du et stort ansvar – både mens den er i bruk og etterpå. Lekkasje fra denne oljetanken i Frode Uglands hage påførte skader for rundt 500. Norge har parafin- eller oljetank i hagen. En tank har begrenset leveti og de fleste ståltanker må skiftes etter maks 30 . En gammel oljetank, enten den er 80 120 32eller 60liter, er å regne som . Inntil i forrige uke hadde Oliver Ingvarsson en nedgravd oljetank i hagen. Anleggsgartner,Entreprenør,Maskinentreprenør Oppsett av forstøtningsmur, planering av hage og fjerning av nedgravd oljetank.


Skien kommune skal kartlegge antall nedgravde oljetanker i kommunen. Dekker forsikringen skade på både hus og hage? Eier av en oljetank er ansvarlig for at tanken og/eller rørsystemet ikke lekker. Lekkasjer som skader naturen eller naboens eiendom er tankeiers . Hå kommune arbeider med å oppdatere oljetankregisteret og sender i disse dager ut brev med skjema (PDF, 10kB) til husstander som står . Har du en oljetank i hagen som har sprunget lekk, kan det bli veldig dyrt for . En oljetank vil med tiden svekkes og faren for lekkasje øker.


Ved lekkasje er du som eier av oljetanken ansvarlig for utslippene dette forårsaker. Om du har en nedgravd oljetank i hagen, meld ifra til Byteknikk! Lekkasje fra nedgravde oljetanker er en økende kilde til forurensning, og regnes . Et forbud mot oljefyring i 20er allerede varslet. Privatpersoner som har fjernet oljetanker fra eiendommene sine, har også opplevd en rekke . Oljetanken utgjør en risiko, fordi oljelekkasjer er kostbare og ubehagelige for deg og.


Hvis det blir en lekkasje, kan dette føre til store skader på hage og hus. Det betyr at Bærum kommune tilbyr økonomisk støtte på kr 10. Er det noen her som har fått fjernet en oljetank fra hagen og som kan fortelle meg sånn cirka hvor mye det beløp seg til? Fjern eller uskadeliggjør oljetanken i hagen.


Unngå store skader og avkortning i forsikringen. Regjeringen har fra 20innført totalforbud mot å . Ikke alle vet om de har en oljetank i hagen – dette bør du ta greie på. Gamle ståltanker kan ruste og olje lekke ned i grunnen. Vi kjøpte hus for et par år siden, og nå tror vi at det ligger en gammel oljetank begravet i hagen. Noen som har erfaring med hvor dyrt det er å . Dersom du er usikker på om du har en oljetank i hagen din, Bør du finne ut av dette.


Gamle ståltanker kan ruste og olje kan lekke ned i grunnen. Det samme kan bli tilfelle dersom du har en lekkende oljetank i hagen. Slik ser oljetankene ut når de kommer opp i dagen.


Nedgravde oljetanker representerer alltid en fare for forurensning fordi det kan oppstå lekkasjer, og det er eier som er ansvarlig for at den holder tett. Pågangen er stor for å få fjerna oljetanker som ikke lenger er i bruk til oljefyring. Nedgravde tanker kan fort bli til en miljøbombe.


Huseier har selv meldeplikt til kommunen om oljetank nedgravd i hagen. Men kjøper du bolig og gammel eier ikke sier ifra til deg, kan du bli .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.