mandag 30. september 2019

Liggende kledning

Her finner du forslag til hvordan du kan montere ulike kledningsprofiler, både liggende og stående. Liggende kledning har vært mest vanlig på Vestlandet og kalles derfor ofte for “Vestlandskledning”. Dette fordi kyststrøkene er mer utsatt for fukt og råte.

Også liggende, ufalset kledning kan sorteres, men her bør alle bordene enten settes opp med margen ut eller alle med margen inn, slik at kuvingen skjer samme . DOBBELFALS KLEDNING GRAN 19X1FERDIG GRUNNET. I strøk med middels og store slagregnspåkjenninger benyttet man liggende kledning blant annet for å unngå råte nederst på trekledningen; . De fleste boliger på innlandet er bygget med stående kledning, mens de på Vestlandet tradisjonelt er bygget med liggende kledning.

De fleste trehus på innlandet har stående kledning, mens liggende kledning har tradisjonelt vært vanlig på Vestlandet og i Nord-Norge. Liggende kledning x 1dobbelfals - gran. Dobbelfals er en liggende kledning med dobbel høvlet fals, forsiden er uhøvlet.

Den gamle kledningen er dobbeltfals og er spikret opp uten lufting rett på. Det er vel lite trolig at TS skal ha liggende kledning når han setter . AART - profil stående og liggende kledning. Montert liggende, fungerer bunnen av profilen som dryppkant.


Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: av med kledningen, opp med. Ved liggende kledning: Monter liggende kledning på devertikale lektene. Alvdal Skurlag produserer liggende kledning i mange ulike varianter og i flere ulike dimensjoner. En bordkledning er en kledning på vegger i hus, laget av stående eller liggende bord festet til veggens bærende konstruksjon.


Da kledning ble tatt i bruk, ble den luftet på Vestlandet – lafteveggen ble lektet ut før kledningen ble festet liggende. Vi har liggende kledning på huset vi skal bygge nå, men nå i det siste har jeg begynt å få veldig lyst på stående kledning. Test gjerne Perfect rullesett for utendørs, som inneholder en justerbar bøyle og to cm ruller for liggende kledning og andre spesialområder, samt et smalere . Kledningspiker er spesialtilpasset norske dimensjoner på kledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.