mandag 30. september 2019

Kan man pusse opp badet selv

Vil du pusse opp eller bygge badet selv ? Oppussing av bad er en krevende prosess, og det er ikke alt du har lov til å gjøre selv. Her får du en oversikt over hvilke arbeid som ikke lenger er søknadspliktige, og man kan i teorien gjøre dem selv , bortsett fra tekniske installasjoner. Arbeidene skal uansett ikke utføres dårligere enn de kravene som gjaldt da badet ble bygget første gang, sier Grimsrud. Hvor mye kan man gjøre selv når man pusser opp badet ?

Det er mange regler å forholde seg til før man går løs på sitt eget baderom. Av: Christian Monge Hugsted. Her er en oversikt over hva du kan gjøre selv , og hva du må eller bør la være. I går sendte Navarsete ut et nytt høringsnotat: Regjeringen vil nå gjøre hele søknadsprosessen frivillig for de som vil pusse opp badet , eller søke nytt bad.


Vilkåret er imidlertid at man ikke bryter eksisterende brannskiller mellom ulike boligenheter. Folk kan nå velge selv om de vil søke kommunen om . Planlegger du å pusse opp badet selv ? Det kan redusere kostnadene dine, men det innebærer også en risiko.

Det å pusse opp badet er ikke bare noe av det største , men også noe av det mest kostbare du kan gjøre i hjemmet ditt. Og hvordan gjør man det? Vi har spurt ekspertene. Totalrenovering av bad koster fort opp mot 250.


Er det mulig å få det gjort for under halve prisen? Ja, hvis badet du skal pusse opp ikke er i altfor dårlig forfatning fra før og du kan gjøre en del selv , er det mulig, sier . Jeg skal pusse opp badet. Se hva du er pålagt og ikke når du bestemmer deg for å pusse opp på egehånd. Hva kan jeg gjøre selv ? Belegg på gulv og vegg, malt tak. Det er trangt med penger, så jeg lurer litt på hvor billig jeg kan slippe unna med en oppussing hvor jeg gjør mest mulig selv.


Derfor er det mange som vil gjøre en liten egeninnsats for å spare penger. Men du bør ikke gjøre hva som helst selv … Spesielt når det gjelder bad er det strenge regler for oppussing og . Det blir enklere å pusse opp badet selv. Foretak får ikke noe selvstendig ansvar overfor kommunen, og eier kan ikke be kommunen ha tilsyn med foretakene.


Puss opp deler av badet selv. Men dessverre viser skadestatistikken med all tydelighet at det blir gjort mye uforsvarlig når det bygges nye bad eller pusses opp gamle.

Reglene er selvsagt der for at dine verdier ikke skal gå tapt – og for at du selv ikke skal . Mange er skeptiske til å pusse opp badet utan fagfolk, men det er mykje du kan ordne sjølv. Her er seks gode tips til kva du kan og ikkje kan gjere sjølv. Toalett, dusj, vask, vaskemaskin.


Slik så badet ut før oppussinga. Forbrukerinspektørene har brukt fagfolk der det er . Hvis vi går tilbake til scenarioet der du skal pusse opp badet , må du med andre ord la fagfolk ta seg av det elektriske arbeidet, for eksempel om du skal oppføre varmekabler eller spottere. Hvis man vet hvordan man skal legge varmekablene selv , kan man spørre en elektriker om å koble det til det . Sinnasnekkeren setter aldri huseierne til å bygge bad selv. Mange pusser opp selv og hos oss har vi utstilt en modell av et våtrom hvor arbeidet er utført etter våtromsnormen.


Skal du pusse opp badet ? Det kan være penger å spare på å gjøre arbeidet selv – men noe arbeid må du ha håndverker til. Her går vi gjennom tingene du fint kan løse på egen hån og gir deg råd om når du heller bør invitere håndverkeren hjem. Det betyr at du ikke trenger å søke kommunen om å få pusse opp badet eller gjøre endringer. Det er uheldig å pusse opp uten å sjekke om borettslaget har planer.


Du kan for eksempel risikere at badet må rives hvis borettslaget skal bygge nye bad for alle. Når man pusser opp bør ikke sluket ligge for høyt. Samtidig skal man inn med varmekabler og kanskje avrettingsmasse. Terskelen inn til badet skal være maks 15 .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.