fredag 6. september 2019

Dampsperre tak

Dette problemet unngår du med en dampsperre (plastfolie) som legges innvendig på vegger og tak. Beskytt varmeisolasjonen og konstruksjonen med dampsperre fra Icopal.

En dampsperre hindrer den varme inneluften å sive ut i isolasjonen og kondensere til fukt. Og den gjør huset så tett at varmetapet reduseres til et minimum. Var innom huset idag og såg at snekkarane har lektet i taket, men det er før dampsperren er lagt. Elektriker har heller ikkje vært der, så er lurer . Jeg har forstått det sånn at jeg ikke skal ha plast i taket på badet mot andre etg?


Mot yttertak og uoppvarmede loft skal det være dampsperre. Skadene blir ofte ikke synlige før 5-år etter at fuktsikring av vegg eller tak er feil utført. Riktig legging av dampsperre i tak er avgjørende for et godt resultat som fungerer over ti uten luft- og fuktlekkasjer og med korrekt utførte . Dampsperren monteres på den innvendige (vame) siden av yttervegg og tak, etter at . Vanndamp vil kunne trenge inn i vegger, tak og gulv, nedkjøles og kondenseres. Det er viktig at dampsperren er tett, og derfor må alle skjøter utføres med . Vær klar over at en dampsperre i deler av boligen vil øke fuktbelastningen på de delene som ikke har det.


Dampsperre monteres på undersiden av sperrene slik at folieskjøten overlappes. UNNGÅ KONDENS: En dampsperre av plast brukes på innsiden av yttervegger og tak, for å hindre at fuktig inneluft går ut i konstruksjonene. Isola AirGuard SdDampbrems erstatter dampsperren (plastfolien) i tak og veggkonstruksjoner, og sørger for at byggfukt også kan tørke innover i rommet.


Nortett leverer mange typer dampsperre med hovedvekt på aldrings- og UV bestandig normgodkjent folie (blåfolie). Til vegg brukes dampsperre i tykkelse 15 . Ved bruk av kombinert undertak og vindsperre anbefaler vi at det alltid isoleres kontinuerlig fra takfot til mønet. Den er enkel å jobbe med og gir god tetting mellom rør og dampsperre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.