torsdag 27. juni 2019

Skattefri bilgodtgjørelse

Bilgodtgjørelse (kilometergodtgjørelse). Arbeidsgiver kan utbetale. Dette er hva du kan få i skattefri godtgjørelse for bruk av bil, eller andre fremkomstmidler. Her, som ved alle andre godtgjørelser, kan.


Fra nyttår må arbeidstakere som får dekket kilometergodtgjørelse etter statens satser betale skatt for deler av utbetalingen.

Det skjer som en følge av . Bruker du din egen bil i tjeneste for arbeidsgiver, er det helt vanlig å få betalt bilgodtgjørelse. Det er kommet nye skatteregler for utbetaling av . Tillegg for kjøring på. Den vanligste formen for godtgjørelse er en kilometerbasert bilgodtgjørelse og da etter statens satser.


Skattefri sats er kr per km. Dagens skattetips: Fast bilgodtgjørelse ?

Ikke betal feil skatt ! Satsen for skattefri kjøregodtgjørelse bør både lønnsmottakere og næringsdrivende kjenne til. Lær hvordan dette fungerer her. Kjøregodtgjørelse, bilgodtgjørelse eller kilometergodtgjørelse. Her forteller vi deg hva det vil bety for deg som . Man kan motta skattefri bilgodtgjørelse (kilometergodtgjørelse) for all yrkesrelatert kjøring med egen bil. De følger ikke lengre statens satser.


Se hvor mye du kan få utbetalt fra firmaet . Ansatte kan motta skattefri bilgodtgjørelse på visse vilkår. Selvstendig næringsdrivende og andre som bruker egen privatbil i virksomhet eller . Dersom du som ansatt i en bedrift får bruk av din egen bil dekket av din . Trenere og andre ansatte i frivillige organisasjoner – samt alle med offentlige verv – kan motta skattefri bilgodtgjørelse etter statens satser også . Se skattefri sats for bilgodtgjørelse og kilometergodtgjørelse etter statens satser, samt temaet Trekkpliktig bilgodtgjørelse , for behandling av trekkpliktig del ved . Se sats for skattefri bilgodtgjørelse og kilometergodtgjørelse etter statens satser for oversikt over de forskjellige satsene og eventuelle skattepliktige differanser. For at kjøregodtgjørelsen skal være skattefritt er kravet at dette er kjøring i yrkessammenheng, kjøring til og fra jobb er ikke yrkeskjøring.


Trekkfri bilgodtgjørelse for bruk av elbil skal innberettes i kode 712.

Beløp utbetalt i diett og bilgodtgjørelse skal regnes med når det vurderes om grensen er. Satsene for bilgodtgjørelse etter Statens regulativ er for inntektsåret. Det er som en del av budsjettforliket i statsbudsjettet at skattefri sats på bilgodtgjørelse for personbiler blir redusert med øre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.