torsdag 20. juni 2019

Hvordan olje parkett

Det tar tid å olje et gulv, men vanskelig er det heldigvis ikke. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller . SAGA Parkettgulv som er behandlet med naturolje fra fabrikk må behandles umiddelbart etter legging.

Til dette bruker du Woca Pleieolje med riktig farge. Her er en enkel beskrivelse av hvordan man oljer nyslipte tregulv, da spesielt. Gulvet må være ubehandlet, eller tidligere lutet/oljebehandlet.


Et nytt eller nyslipt parkett- eller tregulv kan behandles på mange måter.

Et oljet tregulv – enten det er lutet fra før eller ikke – gir nærhet til materialene . Har du et oljet parkettgulv holder det sannsynligvis med å olje det opp igjen, men er gulvet. Se hvordan den gule furutrappen blir som ny. Vil du ha et nytt uttrykk på tregulv eller parkett, trenger du ikke nødvendigvis bytte det ut. Her er gulvet oljet med en gulvolje med gråfarge i. Det første du må spørre deg selv om, er hvordan du ønsker at rommet skal se ut.


I denne artikkelen ønsker jeg å informere om hvordan et oljet eller hvitoljet parkettgulv skal pleies med pleieolje. Oljebasert lakk (også kalt syreherdende eller løsemiddelbasert lakk) er en svært utdatert behandling av tregulv og parkett. Ylvas gulvskole: Smarte ting å tenke på ved valg av.

Olje kan brukes på alle ubehandlede eller nyslipte tregulv, både parkett og. Eikegulvet er tørst og suger grådig til seg. Oljen beskytter treverket og bidrar til å gi det et langt liv.


Lakk eller olje – det har vært det det store spørsmålet ved behandling av tregulv, møbler og paneler i våre boliger. Du står der med et ferdig nedpusset tregulv som er klar til å behandles. Men hvordan skal man velge rett i jungelen av olje- og lakkprodukter?


Enten du har gulnet furugulv, en slitt parkett eller et splitter nytt tregulv, kan du gi gulvet en ekstrem forvandling med farget olje. Er du ute etter å friske opp tregulvet ditt og ønsker en mer utradisjonell løsning enn vanlig lakk eller olje, er ”farget olje” et spennende alternativ. Frisk opp den slitte parketten med farget olje eller maling. Her kommer det mye an på hvordan gulvet behandles.


Her er fremgangsmåten for å olje parkett og andre tregulv. I bildeserien kan du se hvordan du oljer gulvet- trinn for trinn. Heltre- og parkettgulv skaper varme og behagelige gulv. Dette bjørkegulvet ble behandlet med olje og voks for år siden.


Hvis man ikke synes det er så nøye hvordan gulvet ser ut, kan man foreta en sjeldnere vasking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.