fredag 26. april 2019

Lekteavstand takstein

ROBUST TAKSTEIN I MANGE VARIANTER. Asymmetrisk form gir et levende spill i taket. Velg mellom ubehandlet eller akrylbehandlet overflate. Kan legges med takvinkel fra grader. Skråstilt vannlås bidrar til meget tett tak.


Norskprodusert med års garanti.

Jeg skal bruke Zanda Elegant takstein , har hunton sutaksplater, sløyfer på 23xmm og lekter på 36xmm. Og jeg skal ikke ha gavlstein, men avslutte med vindskibord. Montere annet takutstyr.


Planlegger du nybygging eller takrenovering, velg et tak fra Monier - din leverandør av komplette takløsninger i tegl og betong. Bufret Lignende taksteinens spikerhull på begge sider. Fordel deretter avstanden mellom første og øverste bærelekt slik at du får en lekteavstand som havner innenfor inter- vallet for taksteinens lekteavstand , se tabell 2. I de tilfeller hvor man ikke får et jevnt antall taksteinsra- der, kappes øverste takstein i overkant, den borres og skrus slik at . Yttertekkinger kan ha varierende tettefunksjon mot snø og slagregn.


Dette gjør det mulig å legge denne type takstein på forenklet undertak.

Under 15° må det bru- kes konvensjonelt undertak. Se anvisninger om undertak og lekteavstand. Ta tilfeldige takstein fra partiet og plasser disse med oversiden ned. Steinene legges i en rekke.


Legg steinene så tett som falsen tillater og mål stein. Trekk de deretter fra hverandre så meget som falsen tillater. Summen av disse to mål divideres på 2 og man får den ideelle lekteavstand.


Heller det til takstein ? Iblandt kan det være fallet på taket som er avgjørende for valget av taktekking. Benders takstein kan legges på takfall ned til grader. KOMPRIMERT LEGGEANVISNING FOR PROFFEN.


Utlegging av dobbelkrum. Lekteavstand : 3mm til 3mm (1). Alle opplysninger om vekt, mål, arealer med mer er veiledende. Det vil også kunne være fargeforskjell på de viste bilder og taksteinens faktiske farge. Feste sikkerhetsanordninger.


Overlapping av taksteinene skal brukes korrekt. Ikke dra taksteinene for langt fra hverandre eller trykk dem for tett sammen, verken i lengden eller bredden, utover det som fals eller overleg tillater. Se Kontroll av lekteavstand og dekningsbredde på side og 13.

Ufalset og falset takstein. Stonearts takskifer er 9-mm tykk. Til lekter anbefales minst 30×mm. Dimensjonering av lektene . Det er viktig å være nøye med målene. For ytterligere opplysninger om tekniske spesifikasjoner henviser vi til leggeanvisning som kan fås . All takstein skal legges på kaldt undertak.


Det forutsettes at relevant isolasjon og dampsperre benyttes i konstruksjonen. Ved omlegging av gamle tak som har såkalt lett taktekking, bør det undersøkes om tak- konstruksjonen er beregnet for takstein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.