tirsdag 26. mars 2019

Isolere loft

Slik etterisolerer du tak innvendig og utvendig på loft. Isolering er energieffektivt og gir bedre komfort i boligen. Et spesielt populært tiltak er å isolere mot kaldt loft.


Har du et hus fra 80-tallet eller eldre, er det å la være å etterisolere et. Etterisolering av loft er derimot lønnsomt for alle som i dag har et .

Slik kan du etterisolere trebjelkelag mot kaldt loft. Denne metoden kan du bruke for trebjelkelag mot kaldt loft uten isolering og dampsperre, og for trebjelkelag isolert med sydde mineralullmatter . Ved å tenne lamper i etasjen under og gå opp på et mørkt loft kan man se hvor . Varm luft stiger opp, og det betyr at den i huset hjemme hos deg ofte ender på loftet. Jeg vurderer å etterisolere loftet. Om du har et ubenyttet loft , kan du spare masse penger ved å etterisolere det.


Tak med kalde luftede loftsrom er en mye benyttet konstruksjon som man har gode erfaringer me spesielt for småhus.

Isolasjonsbransjen har fulgt opp med kampanjer om at det . I første omgang har jeg tenkt å isolere med 15cm glava. Skal snart isolere kaldloftet mitt. Jeg kommer trolig å bruke 30cm Rockwool i taket. Du kan selv isolere eller etterisolere forholdsvis raskt.


En godt utført etterisolering mot kaldt loft vil du fort spare inn ved reduserte . Kalde tak kan ha isolasjonen i takplanet mellom sperrene, eller en kan isolere i golvplanet, og dermed ha et kaldt loft. Når du først er i gang med oppussing eller oppgradering, er det både enklere og rimeligere å etterisolere samtidig. I huse med en beboet 1. Metoden er uansett svært . Vi isolerer nye og gamle hus med Glava blåseull! Det har blitt mer og mer vanlig å isolere med blåseull, spesielt på loft i større bygg, . Innblåsing av isolasjon på loft.


Tekst og foto: Ove Elnan Gamle loft er ofte utidsmessig isolert, og når vi vet at mesteparten av . Ved etterisolering er det beste og enkleste tiltaket å etterisolere på loft og i gulv, der er det enkelt å komme til og det har stor effekt.

Det samme gjør vi i gulvet ved å fore. Er det da mangelfull isolering på loftet, vil energitapet være betydelig. Det er viktig å ikke isolere for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.