torsdag 7. februar 2019

Drenering av myr

Ved drenering tømmes det naturlige poresystemet raskere for vatn og til større dybde. Undersøke og kartlegge: Landformer,jordarter, myr dannelser,grunnvatn ,. Vellukka drift av myrjord på lengre sikt krev særskild omtanke. Eigne gjerningar verkar sterkt inn på jordfysisk tilstand og avlingsnivå.


Har et myrområde på tomta som jeg kunne tenkt meg å få drenert.

Men hvordan går jeg fram for å få dette gjort? Lurte litt på å få bygd en . Profilering er først og fremst egnet på myr med grasproduksjon. Omgraving: Ei tett torvjor med drenerande mineraljord (sandlag) i botn, vert grave om, slik at . Tett myr er umuleg å drenere med røyrgrøfter. Derfor grev vi ned myra og legg undergrunnsjord oppå.


Noen som kan fortelle meg litt om dette temaet? Dårlig drenering gir mer lystgass .

Grunne grøfter mest utsatt for kjøreskader. PP 7passer for leire, omdanna myr. Grøfting med lukka grøfter kan brukes både som eneste drenering og.


På flat, dyp myr er det viktig at grøftene blir lagt med fall fra grunn til . Teorien er at dette sandsjiktet skal virke som drenering så vannet synker lettere ned. Omgraving av myr er dessutan meir miljøvenleg fordi det vert frigjeve. Forskingsprosjektet Verknad av drenering på jordfysisk tilstan . Roy Mangersnes, Samfoto, NTB. Steinar Myhr, Samfoto, NTB scanpix. Myr - og torvområder har stor betydning i forhold til utslipp og opptak av klimagasser som karbondioksid (CO2), metan (CH4) og lystgass (N2O).


Ved oppdyrking og drenering stopper . Nå har forskerne sett på hvordan man kan begrense utslippene. Drenering og dyrking av myr kan føre til store klimagassutslipp. Lystgassutslipp som følge av endring i drenering og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.