mandag 18. februar 2019

Dampsperre vegg

Dampsperre vegg

Isola AirGuard SdDampbrems erstatter dampsperren (plastfolien) i tak og veggkonstruksjoner, og sørger for at byggfukt også kan tørke innover i rommet. Dampsperre, som skal monteres på den varme siden av. Hvis du har en uisolert vegg og ikke ønsker å bytte kledning, kan det være et . Og det skal være tett på den innvendige (varme) siden av isolasjonen, slik at du ikke får fuktopphoping i veggene.


Les her om hvordan du får dampsperren helt . Prinsippene for en riktig isolert vegg er som følger (fra innsiden): Overflate – fuktsperre – isolasjon – vindsperre – luftspalte – overflate utside. Tre av fire byggskader skyldes fukt, og utett dampsperre kan være en av. Stikkord: dampsperrefuktsikringvåtromytterveggflisermembranvegg . Jeg har hatt besøk av et par polakker som har isolert, gipset, sparklet og malt to innervegger i 4. Den ene veggen er mellom kjøkken og stue og . Siden veggene i huset er satt opp før tak går plasten bak vegg opp over.


Dampsperren monteres på den innvendige (vame) siden av yttervegg. Norfolier Dampsperre benyttes som innvendig dampsperre i isolerte. SINTEF Byggforsk anbefaler dampsperre med tykkelse t=mm i vegger og luftede . Nortett leverer mange typer dampsperre med hovedvekt på aldrings- og UV bestandig normgodkjent folie (blåfolie). Til vegg brukes dampsperre i tykkelse 15 . Vi forutsetter videre at det er dobbel dampsperre i veggen, og at det ytterste sperresjiktet er en mm diffusjonssperre med Sd-verdi 70 . UNNGÅ KONDENS: En dampsperre av plast brukes på innsiden av. Dampsperre med klemte skjøter legges sammenhengende på veggen og overlapper dampsperren i tak.


Dampsperre vegg

Utgangspunktet bør være at dersom minst halvparten av isolasjonen ligger på utsiden av veggen kan man sløyfe dampsperren i vanlige tørre . Fukt i veggen kan komme både fra innsiden og utsiden av huset, og gi. Ved innvendig etterisolering må tilstanden på utvendig side av veggen vurderes. Når veggen i tillegg får en dampsperre på den varme siden av isolasjonen, er risi- koen for skader enda større. I et forsøk på å beskytte treet legges ofte en form .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.