mandag 28. januar 2019

Forenklet byggemelding garasje

Flere vi har snakket med tror de forenklede reglene kan skape flere nabokonflikter. Husk at garasjen må følge alle lover og regler, og at du har ansvaret for at garasjen ikke kommer i konflikt med kommunens arealplaner for . Artikkelen gir råd om byggesøknad for garasje og uthus. Last ned byggeblanketter for alle typer byggesøknader for garasjer og uthus.


De nye byggereglene gjør at flere nå kan bygge garasjer og andre småbygg uten å søke kommunen først. Om du er innenfor visse kriterier, er det bare å gå i .

Søknad om garasje må sendes kommunale bygningsmyndigheter. B Tiltak som behandles etter melding – forenklet byggemelding. For garasjer , som du etter de nye forskriftene kan bygge uten . Skal du bygge, endre eller rive garasje , uthus, hobbybod eller lignende på inntil.


Ny garasje en meter fra tomtegrensen, et meter høyt gjerde på tomtegrensen eller et kvadratmeter uthus med meter mønehøyde og 3 . ENKLERE BYGGEREGLER: 1. I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere . Hvilke garasjer , boder og lignende er unntatt søknadsplikt og hvilke må du.

Garasje er deilig i vinterlandet Norge. Alle garasjer skal i utgangspunktet byggemeldes , men fra 1. Du finner mye nyttig informasjon om de nye reglene på . Kommunen kan godkjenne plassering av mindre garasje , uthus og lignende mindre tiltak nærmere grensen enn m, dersom samlet bruksareal eller bebygd. For mellomstore tiltak som f. Forenklet byggemelding. Frittstående bygninger, eksempelvis bo uthus og garasje.


Hvor stort kan du bygge? Tips og råd om hva du bør tenke på hvis du har byggeplaner. Hva må være i orden for at du skal kunne bygge garasje eller små tilbygg uten å. Målet med endringene er å forenkle byggereglene for eksisterende byggverk.


Har som sagt tenkt å bygge meg en garasje , MEN skal ikke parkere. Dersom reguleringsplanen har inntegnet byggegrense (også vist som sort stiplet linje på situasjonskartet) kan ikke garasjen overskride denne. Denne trenger jeg nå ett lite tilbygg for vintergarasje , i tillegg til at jeg.


Har i dag enkel garasje i mur og skal grave ut ved siden av og lage den. Disse fritakene gjelder bare søknadsplikten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.