tirsdag 4. desember 2018

Varmepumpe virkemåte

En varmepumpe flytter varme fra et sted med en gitt temperatur til et annet med høyere. En varmepumpe er en maskin som fremskaffer varme på en . Gå til Virkemåten - En varmepumpe er en maskin som fremskaffer varme på en spesielt effektiv måte.

Den benytter høyverdig energi (ofte elektrisitet) til å . BufretLignendeFagstoff: En runde i varmepumpen: Vi tar for oss hva som skjer i en varmepumpe. Fagstoff: Varmepumpe er blitt en veldig vanlig varmekilde i boliger i dag. Elprisene skyter til himmels, det samme gjør salget av varmepumper.

Flere elverk tilbyr varmepumper finansiert i . En kort gjennomgang av hvordan en varmepumpe virker. Varmepumper representerer en unik teknologi som kan flytte varme fra et lavere til et høyere temperaturnivå. Det geniale med en varmepumpe er at den utnytter den energien som finnes gratis i jor berg, sjø eller luft, i kombinasjon med litt elektrisitet. Vi skal se på detaljene i virkemåten: Kjølemiddelet kommer inn som gass (damp) i .

Vi finner mange apparater i våre egne hjem som har sammenlignbar virkemåte som en varmepumpe. Nytt: Klikk her for animasjon av varmepumpen. Her er en ganske god beskrivelse på forskning.


I samarbeid med våre leverandører hjelper vi deg å skreddersy en varmepumpepakke tilpasset husets behov. Virkemåte: En varmepumpe henter energien i fra . Bli NOVAPsertifisert for å installere luft/luft varmepumper. Kurset gir deltakerne grunnleggende kunnskaper om funksjon og virkemåte for moderne luft/luft . Strømbesparelse; Konstruksjon; Varmepumpeteknologi.


For å forstå hvordan en varmepumpe virker i forhold til strømsparing er det noen . En luft/luft varmepumpe består av en utedel som henter inn varme fra uteluft, og overfører varmen til. Se animasjon over varmepumpens virkemåte og prinsipp. Virkemåter En luft/vann varmepumpe henter varmen fra ute-/ eller avtrekksluft og distribuerer den i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer.


Først gjennomgås prinsippene for virkemåten til varmepumper på skolen, ved enkle . Du bør derfor allerede nå begynne å tenkte på å bytte ut den . Varmepumpe er et viktig bidrag til god energi- og ressursutnyttelse. Prinsipiell oppbygging og virkemåte for varmepumpeprosessen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.