onsdag 5. desember 2018

Regler for kjøregodtgjørelse

Enten arbeidstakeren kjører sin egen bil, båt, snøscooter, el-bil eller et helt annet motorisert kjøretøy i jobbsammenheng så har vedkommende normalt krav på kjøregodtgjørelse. Grunnleggende om kjøregodtgjørelse. Arbeidstaker må levere dokumentasjon til arbeidsgiver for all yrkeskjøring . Kjører du egen bil eller annet fremkomstmiddel i jobb eller næring?


Her, som ved alle andre godtgjørelser, kan arbeidstaker og arbeidsgiver i utgangspunktet fritt avtale hvordan bilgodtgjørelsen skal dekkes.

Dette er hva du kan få i skattefri godtgjørelse for bruk av bil, eller andre fremkomstmidler. Mer enn hver fjerde nordmann bruker egen bil i jobbsammenheng – og går glipp av store summer. Sjekk hva du har krav på! Bruker du din egen bil i tjeneste for arbeidsgiver, er det helt vanlig å få betalt bilgodtgjørelse.


Det er kommet nye skatteregler for utbetaling av bilgodtgjørelse ( kilometergodtgjørelse). Reglene er mer komplisert enn tidligere. I korte trekk var skattereglene slik at om man .

For bosatte i Tromsø gjelder en tilleggssats på kroner per kilometer - totalt kroner per kilometer. Differansen mellom de to satsene betyr i praksis at du skatter av de siste ørene du får betalt . Fra nyttår innføres det nye regler for kjøregodtgjørelse. Fast kjøregodtgjørelse.


Mange får også en viss sum i året for å ha egen bil. Det fungerer slik at du får en del skattefritt, og en del som lønn. Du kan lese mer om regler for beregning av distanse og dokumentasjonskrav ved fast kjøregodtgjørelse i denne artikkelen. Hvis du ikke kjører noe i yrket, vil hele . Reisetid varierer normalt om det ikke er fast arbeidssted. Ellers er det ingen automatisk rett på dette.


Etter samtykke kan det der det er rimeligst for staten tilstås kjøregodtgjørelse tilsvarende kilometersatsen for egen bil for visse reiser der arbeidstakeren ikke er med i bilen. Vedkommende som står for transporten blir i slike tilfeller ikke . Kan du reglene for kjøregodtgjørelse ? Hvert år går nordmenn glipp av to milliarder kroner i kjøregodtgjørelse. Bruk enten reiseregning eller .

Her er hva du har krav på. Det viser smartepengers gjennomgang av reglene. Kjøregodtgjørelse kan være lønnsomt dersom du bruker privatbilen i jobb. For kjøring over dette er satsen kroner . For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på faghjelp fra Infotjenester. Les mer om faghjelp her.


Nå blir det skatt på kjøregodtgjørelse. Skatte-, avgifts- og tollvedtak. Gjeldende satser er kroner pr. Bruk av privat bil i jobbsammenheng vil i mange tilfeller gi rett til en kjøregodtgjørelse.


VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.