mandag 24. desember 2018

Oljetank nedgravd

Det er krav til å fjerne tanker som ikke er i bruk. Kommunen bestemmer om og eventuelt hvor i kommunen disse bestemmelsene gjelder. Se hva Miljødirektoratets forslag innebærer for dem som fortsatt har en oljetank nedgravd i hagen. Kan det være en oljetank på eiendommen din?


Har du tatt over et hus, og er usikker på om det kan være en gammel oljetank der? Her er noen ting du kan se etter for å finne ut om boligen din har en nedgravd oljetank : Usikker på om du har oljetank ?

Denne oljetanken var heldigvis like hel . Har du en nedgravd olje- eller parafintank i hagen? I så fall har du et stort ansvar – både mens den er i bruk og etterpå. Du har sikkert fått med deg at det blir forbudt å bruke fossil olje til oppvarming fra 1. Fjerner du oljetanken før denne fristen, kan du få økonomisk støtte til å fjerne den.


I dag er det opp til den . Tankene er laget av enten stål eller plast (såkalte GUP-tanker). Over prosent antas å være mindre tanker på opptil kubikkmeter som er tilknyttet boliger og mindre bygg.

Se veiledning til kommuner om nedgravde oljetanker på . Da bør du begynne å forberede deg på å finne alternativer. En nedgravd oljetank kan være både miljø- og helseskadelig. Som huseier er det du som er ansvarlig ved en . Eier er ansvarlig for ev. Norvatømmer, renser og sanerer nedgravde oljetanker. Miljødirektoratet foreslår at alle nedgravde oljetanker som ikke lengre brukes, må tømmes og fortrinnsvis graves opp.


Nedgravde oljetanker som ikke er i bruk. Tanker som permanent tas ut av bruk, skal tømmes og graves opp. MålgruppeForbud mot fyringGi melding til kommunenAkutt utslipp Periodisk tilstandskontrollUtførelse av tilstandskontrollKontakt.


Har for en tid tilbake satt inn varmepumpe, noe som gjorde den gamle kombinerte olje- og vedkaminen overflødig. Har ikke brukt den på flere år og den utvendige, nedgravde tanken er tom. Har totalrenovert huset utvendig nå og har derfor lyst til å få fjernet de to rørene som stikker opp fra tanken og opp på . En oljelekkasje kan gi store og kostbare ødeleggelser på bolig og nærmiljø. Tankeier er ansvarlig for lekkasjer.


En lekkasje kan være vanskelig å oppdage dersom den foregår over tid. For huseiere og grunneiere som har nedgravde oljetanker. Med en nedgravd oljetank menes en tank under bakkenivå, som anvendes eller er tenkt anvendt til oppbevaring olje, og som ligger slik til at hele tanken ikke kan inspiseres utvendig.

Forurensning fra nedgravde oljetanker er en stor kilde til grunnforurensning. Definisjonen på en nedgravd oljetank er at den er nedgravd til under bakkenivå og ligger slik til at ikke hele tanken kan inspiseres utvendig. Molde kommune har i lokal forskrift bestemt at forurensningsforskriften i . Oljetanken din kan forurense miljøet og du som eier den har ansvar for å kontrollere den. Hvis du har en oljetank i hagen er du (som grunneier) ansvarlig for tanken og her finner du en sjekkliste over hva som er ditt ansvar: Tilstandskontroll for å sikre at oljetanken til enhver tid er i god stan dette må .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.