fredag 14. desember 2018

Male panel tak

Jostein Brekka, Jordan. Uansett hva som skal males, begynner arbeidet alltid med en grundig rengjøring av flatene. Paneltak er ikke noe unntak! Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling.


Stryk malingen godt ut, men bruk ikke for lite maling.

Penselen skal ikke strykes tørr. Andre tak av puss, betong, papir eller plateunderlag rulles med matt lateksmaling. Start med å rulle et felt . Maleren viser hvordan du maler en innervegg med panel med perfekt resultat. Her finner du en liste.


Mange kvier seg fordi de tror at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig framgangsmåte og . Med den nye LADY Supreme Finish Matt er det endelig mulig å male panel helt matt. Interiørblogger Ingrid har testet den nye malingen.

Det er lov å være mett av furu, særlig hvis veggene har gulnet. Når du skal male tak , gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel , nikotin eller andre misfarginger må det grunnes med kvist- og.


Vask flatene og velg riktig grunning. Slik lykkes du med maling av panel. Arbeid med 2-panelbord av gangen fra tak til gulv. Malt panel gir et flott resultat. Påfør malingen på 1-panelbord i slengen og fullfør hele panellengden slik at skjøter unngås.


Bruk pensel i sporene mellom panelbordene , og påfør med rull på bordene. Etterstryk med fordriver for å. Bruk maleverktøy av god kvalitet for å oppnå fin finish. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker. Velg glans for matt utseende og for halvblank. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før . Med tynne strøk unngår du sig, og må ikke stryke ut med pensel.


Med sprøyte jobber du uanstrengt.

Resultatet blir et flott tak , sier han. Mellom hvert panelbord ble det fuget med akryl. Jeg tenker at det peneste nok blir å male tak og taklister i en hvit matt finish, men er det noen som har erfaring med hvor lett det er å få til, eller eventuelt hva jeg bør forvente av pris fra en maler på totalt kvm . Skal male et gammelt paneltak hvitt og lurer på hvilken glansgrad jeg skal gå for. Har alltid brukt på listverk og på selve taket , men rommet er ganske mørkt og flere jeg kjenner har gått opp til også i taket. Gjør som den profesjonelle maleren, da blir det litt lettere å male det profilerte panelet hvitt.


Hvis du vil male paneltaket hvitt, kan du klare det meste av arbeidet fra gulvet. Last ned PDF-en og få malerens beste tips til hvordan du fort og enkelt kan male et profilert paneltak. Hvordan male trepanel (Ubehandlet). Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp. Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her.


Slutten av vinteren og de tidligste vårmånedene er den beste tiden å male panel på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.