fredag 21. desember 2018

Hvor mye tjener en fastlege

Blant annet mottar de et tilskudd fra kommunene for å ha pasienter på listene sine hvert år. De har selv ansvaret for å rapportere inn til folketrygden hvor mye de skal ha i refusjon. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen) . Den kvinnelige legen på topp mottar 960. Se hva legene har i tilskudd på listepasientene.


Les også: De tjener millioner på barna dine.

Den populære legen mener fastlegeordningen er det viktigste og mest kostnadseffektive leddet i norsk helseomsorg, men har likevel flere forslag til endringer. Blant annet mener han at det gis for lite penger for å bruke mye tid per pasient, i forhold til å behandle . Allmennlegen er som regel den som møter pasienten først, og mange jobber som fastlege. Sjekk hva staten tilfører din leges omsetning uten at du engang har vært inne på kontoret hans. Hvis man skal føre det tabloide resonnementet, kunne man like godt si at helsesekretærene tjener 400før de har løftet en finger. Men det gjør man selvfølgelig ikke.


Alle fast ansatte skal ha fast lønn. Bortsett fra legen da, som bare har en fast avtale og ingen garanti for hvor mye hun tjener.

Samboeren min er fastlege , så jeg kan ta utgangspunkt i dine tall for å vise hva han sitter igjen med. Av dette skal han være med å betale lønningene til andre ansatte på sentere, lokalleie og innkjøp av utstyr. Det kan høres ut som leger tjener uhorvelig . Helseøkonomene peker altså på at fastlegene har frihet til å styre sin egen arbeidstid og har god lønn.


Men leder, Marit Hermansen i Norsk forening for allmennmedisin. I gårsdagens Dagsavisen kunne vi lese at flere Høyre- representanter ikke har tatt endelig stilling til hva de mener om reservasjonsadgang. Tre av byens fastleger tjener over to millioner kroner i året. Overleger på sykehuset har omtrent tilsvarende arbeidsti og tjener i overkant av 700.


Snittlønnen for kommuneansatte leger er ca. For dager siden - Snart kan du sjekke hvor mye penger fastlegen tjener på dine konsultasjoner. Disse regningene inneholder takster som angir hva slags refusjon legekontoret har rett på, samt diagnosekode, opplysninger om egenandeler, tidspunkt for helsetjenesten og opplysninger om hvem pasienten er.


I tillegg kommer tilskuddet per pasient, men dette går for de . Anders Danielsen Lie vil ha fastlønn for fastleger. Hvor lukrativ en fastlegepraksis er, blir tydelig når vi ser på summene som nye fastleger må ut med for å kunne overta en praksis med tilhørende pasientliste. Hva man egentlig betaler for, er ikke . Hva tjener dere og hvor mye jobber dere? Nå jobber hun bare dager i.

Hun tjente da mill. Det er alltid mye fokus på at lærere og sykepleier tjener så dårlig og ønsker høyere lønn. Omtrent hva er årslønnen til en nyutdannet lege, og opptil hvor mye kan man ende opp med å tjene etter en stund i yrket? Mye kan nok sies om hvordan helsevesenet er administrert og hva leger må bruke tiden sin på. Imidlertid tjener de fleste fastleger veldig godt i forhold til folk flest, og f. Med fastlønn får legen samme lønn uavhengig av hvor mye man gjør i arbeidstiden - det gjør at incentivet til effektivitet som man har med en stykkprisløsning faller bort.


Fastlege på et lite sted er siste utvei for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.