mandag 26. november 2018

Oppløse sameie

Situasjonen der to eller flere eier en eiendom eller gjenstand i kalles gjerne et tingsrettslig sameie, og reguleres av sameieloven av 18. Det kan være mange ulike årsaker til at et sameie oppløses. Sameiet kan være tidsbegrenset, slik at ettter x antall år skal en av sameierne trekke seg ut.

Sameielovens utgangspunkt er at en sameier kan kreve at sameiet oppløses. Unntak gjelder dersom noe annet er avtalt, følger av serlege . Man sparer kanskje penger og får utnyttet ressursene bedre. Når sameierne ønsker å oppløse sameiet ved fysisk deling av eiendommen i samsvar med sameieloven § 1 må kommunen først måle opp og fradele deler av .

Det forekommer oftest at sameieforhold oppløses på fredelige måter som følge av enighet om salg. I visse tilfeller fremstår opphør av et sameie som mer . Forkjøpsrett for sameiere - Sameierne har forkjøpsrett. Sameierne har forkjøpsrett dersom sameiet oppløses.


Enhver sameier har rett til å kreve sameiet oppløst. Vedkommende må gi de øvrige varsel med rimelig frist. Hva må du gjøre når du vil selge deg ut av eller oppløse sameiet?


Ved uenighet kan tvangsoppløsning være den eneste løsningen. Hvordan går hun frem for å oppløse deres sameie i huset?

Og hva vil det koste henne å kreve tvangsoppløsning av sameie? Låser situasjonen seg helt kan et sameie oppløses. Det anbefales at man ikke venter unødig lenge med å gå til dette skritt hvis det er på det rene at partene ikke . Prosessen ved krav om oppløsning av personlig sameie. Dette innebærer at andelen oppløste sameier vil være høyere ettersom . Min far ønsker å overdra hans del av en fritidseiendom delt med sine to brødre til meg (enebarn).


Vi er fire brødre som har arvet hytte på fjellet og hatt dette sameiet noen år nå. Uenighetene er der og tre av oss mener det . En måte å oppløse et sameie på, er at den ene av sameierne beholder tingen og kjøper ut den andres sameieandel. Dersom du ønsker å realisere verdien kan du ikke kreve å bli kjøpt ut av andre søsken, men du kan kreve at sameiet oppløses og at hytta . Lov om sameie § gir sameier rett til å kreve sameiet oppløst.


Imidlertid går avtale eller særlig rettsforhold foran den lovbestemte . I sameieloven § er det regler om oppløsningsadgangen for det personlige sameie (eks. bolig som to eller flere eier sammen). Her får du svar på hvordan et sameie oppløses, fordelig av utgifter i et sameie, om man kan selge en del av et sameie, når et . I sameieloven går det frem at det er tilstrekkelig at en av sameierne krever sameiet oppløst for å løse opp dette. Dersom partene ikke kommer til enighet kan den .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.