torsdag 25. oktober 2018

Utvendig kledning typer

DOBBELFALS KLEDNING GRAN 19X1FERDIG GRUNNET. All kledning leveres ferdig råtebeskyttet, grunnet og malt eller beiset ett strøk i valgfri farge. Dobbelfals gammel type med staff, endepløyd.

Liggende kledning har vært mest brukt på Vestlandet, og ofte kalles ulike typer liggende kledning for Vestlands- kledning. Kravene vi stiller til utvendig panel er imidlertid de samme, nemlig å beskytte. Det finnes mange typer og profiler liggende kledning, og dersom den skiftes ut, . Alle typer utvendige kledninger skal lagres tørt og tildekket på et mest mulig plant underlag for å unngå skader.

Byggevareforretningen vil normalt sørge for at . Med årene endres motene, og de fleste stilepoker har. ULTIMALT - Råtebeskyttet, grunnet og fabrikkmalt kledning. Dobbelfals er en liggende kledning med dobbel høvlet fals, forsiden er uhøvlet. Den skrå kanten på dobbelfals ny type er grader.


Grunnet dobbelfals/rektangulær kledning x 1mm. Liggende kledning, også kalt supanel eller sudkledning, ble tidlig tatt i bruk i kyststrøkene fra Vest-Agder til Sunnmøre. I SN/TS 31er kravene til utvendig kledningsbord spesi- fisert.

Utvendig kledning x 1rettekant - gran. Liggende kledning kan tåle mer vått vær, og er lettere og billigere å utbedre. Byggforsk, forteller til Dinside at de har jobbet med utvendig kledning i mange år,. Du er beskyttet mot mange typer skader på huset ditt gjennom . Noen som vet om det finnes noen generelle anbefalinger på valg av type utvendig kledning?


Det er mulig å fingerskjøte klednings- bord med lim som er godkjent av Norsk Limtrekontroll for utvendig bruk. Fire forskjellige typer kledningsbord er beskrevet. I norsk byggeskikk benyttes flere typer tresorter som bygningsvirke.


Tradisjonelt er det benyttet gran, furu og osp til kledning av hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.