fredag 19. oktober 2018

Fliser små bad

Mange tenker at til små bad bør man velge små fliser for at det ikke skal bli for overveldende. Men det er ifølge eksperten helt feil tankegang. Faktisk skaper større fliser mer romfølelse. Baderommet skal vare i mange år.


Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom alle valg som tas når du pusser opp – blant annet om du skal ha store eller små fliser. Det er viktig å ta hensyn til rommets proporsjoner og vegg- og gulv areal.

Man ønsker hele tiden å få et behagelig helhetsinntrykk på rommet, enten det skulle være å forstørre et lite rom , eller dele inn et større rom i soner. Store fliser vil kunne ha en forminskende effekt . I tillegg skal det være glass mellom bad og soverom. Selv om vi ikke går for alle trendene, lar vi oss påvirke.


Det ser vi gjennom valgene i små bad. Vi ønsker store fliser , og tåler mye kapp. Vi legger ekstra i kvadratmeteren i dusjsonen. Og ved å velge glass til .

Men hvilket format bør man velge? Jeg vil si at det viktigste er at flisene går opp i rommet slik at man ikke får en tynn stripe i et hjørne. Velg det som passer best hjemme hos deg. Samtidig vil jeg gjerne anbefale å bryte med regelen om at man alltid må velge små fliser til små bad.


Dette er smak og behag. Nytt bad er noe de aller fleste av oss drømmer om, i hvert fall de av oss som ikke akkurat har pusset opp badet. Vi gir deg her noen av de aller beste flisetipsene for deg som vil få mest mulig ut av badet.


Lyse farger forstørrer. Har du et lite bad , eller vil at badet skal gi en større romfølelse bør du velge lyse farger på flisene. Nå skal baderommet ha store fliser , men hvordan løser man det på små bad ? Både innredning, overflater og fargevalg bør samsvare.


Små bad kan gjerne ha diagonalliggende fliser , gjerne samme størrelse og farge på vegg og gulv. Velg fugefarge ton i ton med flis og . Er du så heldig at du har et vindu på badet, så kan du få rommet til å virke mye større med fliser som reflekterer lyset. Disse flisene er normalt glaserte og skinnende, så lyset blir fordelt ut i rommet. Populære fliser som fasettslipte metrofliser er perfekte til små bad , da de maksimerer lyset med sin reflekterende overflate.


I Norge har for eksempel 20xfliser på gulv vært svært vanlig og det har vært et typisk norsk fenomen, forklarer Lund. Flisene er lette å legge fall med også i små baderom.

Utfordringen de siste årene har vært at produsentene i stadig større grad har sluttet å produsere små gulvflis som 20x20. Her er et par tips til hvordan du kan utnytte plassen i små bad maksimalt. For selv om fliser er praktiske når det gjelder rengjøring og vannsprut, tar de også mye oppmerksomhet og skaper en illusjon av at rommet er blir mindre. Små bad tåler godt store fliser over det hele.


Større fliser gir visuelt større rom. Gulv og vegg må gjerne ha samme størrelse på flisene. Fugemassen bør være i tilnærmet samme farge som flisene.


Jeg synes det er best med en mørkere tone på gulv enn vegg. Det er fint med en kontrast, og det gir en rolig . Tvert i mot, vi finner kanskje de mest kreative løsningene på små bad. Vi har ansatte og personell som kan bad og som mer enn gjerne hjelper deg med utformingen av badet ditt. Vi kan hjelpe deg med å finne farger, materialer, design, størrelser og muligheter som passer ditt baderom.


Hos Modena Fliser finner du møbler, . Matchende farger får rommet til å virke større, samtidig som store fargekontraster får rommet til å virke mindre. Små kontraster derimot, som lyse fliser mot mørke baderomsmøbler, kan være både elegant og lekkert. Som du ser, så kan du plass til det meste ved å tenke kreativt og planlegge badet nøye.


Ikke la små bad bli en. Han råder alle som skal bygge bad eller pusse opp å sette seg ned og prate med håndverkeren i god tid før de løper ut og velger fliser. I dusjen legger man så småfliser i samme serie for å få til rett fall i denne sonen.


Her har vi tips på hvordan man kan få små baderom til å føles store. Innredning av et lite bad - tenk på dette. Belysningen skal skinne med sitt nærvær. I små baderom er det ekstra viktig med god belysning for at man ikke skal få en innestengt følelse.


Små fliser kan nemlig få et lite bad til å virke mindre. Her er tipsene til deg som skal pusse opp badet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.